23 Юни 2024неделя08:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Накратко

/ брой: 115

автор:Дума

visibility 306

Червен код за опасни горещини в Сърбия
До събота в Сърбия се очакват температури до 40 градуса, предупредиха местните власти. Лекарите съветват да се избягва излизането навън в най-горещата част на деня. В цялата страна отвориха врати много басейни.


Лос Анджелис забрани смартфоните в клас
Образователните власти в Лос Анджелис гласуваха пълна забрана на употребата на смартфони в училищата. Приета резолюция цитира проучване, според което прекалената им употреба увеличава стреса, тревожността, депресията, чувството на агресия и самоубийствените мисли сред подрастващите.


Арестуваха лидера за независимост в Нова Каледония
Полицията в Нова Каледония арестува лидера на протеста за независимост на страната Кристиан Тейн. Задържани са още седем лица. Международното летище вече е отворено, но все още е в сила комендантски час и остават няколко хиляди души подкрепления на френската полиция.


Колумбия дава статут на 540 000 мигранти
Богота ще даде легален статут на до 540 000 венецуелски мигранти, настойници на непълнолетни лица, пребиваващи в страната. Повече от 2,8 милиона венецуелци живеят в Колумбия.


Затвор заради осакатена камила в Пакистан
Най-малко петима души в Южен Пакистан могат да бъдат осъдени на до пет години затвор за осакатяване на камила. Стопанинът на 8-месечното животно отрязал десния му крак, защото пасяло на нивите му. Останалите четирима са съучастници в престъплението. В момента правят протеза за камилата.


13 жертви на проливни дъждове в Южен Китай
Най-малко 13 души са загинали при проливни дъждове, наводнения и свлачища в Южен Китай, десетки са в неизвестност. Си Цзинпин призова да се предприемат всички възможни мерки за подпомагане на засегнатите.

Таксиджиите нащрек: индийците им взимат хляба

автор:Дума

visibility 755

/ брой: 116

Алкохолът и тютюнът у нас - най-евтини в ЕС

автор:Дума

visibility 661

/ брой: 116

24 нови ракетни площадки срещу градушки

автор:Дума

visibility 652

/ брой: 116

Русия и Виетнам - все по-близки

автор:Дума

visibility 813

/ брой: 116

Шолц търси решение за миграцията

автор:Дума

visibility 706

/ брой: 116

"Хизбула" заплаши и Кипър

автор:Дума

visibility 662

/ брой: 116

Още един провал

автор:Деси Велева

visibility 804

/ брой: 116

По-добри времена

автор:Мая Йовановска

visibility 707

/ брой: 116

За късия хоризонт

visibility 679

/ брой: 116

Войната, която пак ни напомня: "Хора, бдете!"

автор:Евгений Белий

visibility 741

/ брой: 116

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ