03 Юли 2024сряда13:28 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Джейкъб Колиър пристига за концерт с "Мистерията..."

Шесткратния носител на "Грами" ще чуем на 11 юли в зала 1 на НДК заедно с прочутия български женски хор

/ брой: 124

автор:Дума

visibility 147

Феноменалният Джейкъб Колиър ще запише песен с хор "Мистерията на българските гласове" в София, веднага след общия им концерт в зала 1 на НДК на 11 юли от 20 ч. Авторското парче на Колиър "All around you" ще бъде включено в предстоящата делукс версия на новия албум на "извънземния" артист от Лондон, а българската публика ще я чуе за първи път в съвместно изпълнение по време на концерта в зала 1 на НДК.
29-годишният мултиинструменталист, композитор и продуцент, чийто покровител и ментор е самият Куинси Джоунс, а сред музикантите, с които работи и които са негови огромни фенове, се нареждат световни звезди от ранга на Хърби Хенкок, "Колдплей" и Ханс Цимер, пристига в София за уникален концерт. В него ще вземат участие и композиторът Георги Андреев, и музикантите от Кварто квартет, които заедно с "Мистерията на българските гласове" ще поднесат фрагменти от актуалната си програма "Гласове и струни". По изключителен начин тя събира в едно гласовете на световноизвестния български хор с Кварто квартет в новите, специално написани за тях композиции на Георги Андреев. До този момент програмата е представяна само три пъти пред българската публика (последно през април в зала "България"), а в последните месеци заслужено обира овациите на публиката по света.
Шесткратният носител на "Грами", неслучайно определян за истинско чудо на музиката, гений, абсолютна енергия и носител на свободния човешки дух, обещава да поднесе всичко това и на българската публика в зала 1 на НДК, която ще има и много важна роля. Звездният изпълнител обещава да включи в шоуто си и "гласовете на публиката", които той умело дирижира по време на живите си изпълнения - негова запазена марка и абсолютно удоволствие за всички в залата. Световната суперзвезда има дори специално парче в един от албумите си, озаглавено "100 000 Voices", в което включва гласовете на публиката, която пее на негови концерти по целия свят.
Нестандартен, свободен, изключителен, далече от стереотипа, непознаващ граници в музиката, палитра от стилове, с широко отворени очи, с цветни дрехи, тичащ по сцената и свирещ на всичко, което се изпречи пред очите му, пеещ, експериментиращ и зареждащ с уникалната си енергия - изпълнителят ще стъпи за втори път в България след участието си в програмата на "A to Jazz Festival" преди пет години. Звездата пристига по покана на "Полифоник Тюнс", а концертът му в София на 11 юли е сред началните дати на европейската част от световното му турне, което в момента преминава през големите концертни зали в Съединените щати.
Съвместният концерт на Джейкъб Колиър и "Мистерията на българските гласове" ще бъде и сбъдната мечта за световния изпълнител, който се оказва дългогодишен фен на българския хор. След 12 номинации и 6 "Грами", след цял куп неочаквани и зашеметяващи музикални експерименти, ето че Джейкъб Колиър не само ще стъпи на една сцена с "Мистерията на българските гласове", но ще включи и изпълнение на хора в делукс версията на новия си албум. Песента "All around you" ще прозвучи в третата, обща част от програмата на концерта в София, която ще включва няколко съвместни изпълнения на българския хор с Джейкъб Колиър. В първата част от програмата ще са изпълненията на "Мистерията на българските гласове", а във втората ще блесне самият Джейкъб, който ще бъде на сцената и зад рояла.

Македонски министър крие българско гражданство

автор:Дума

visibility 397

/ брой: 124

Македонски министър с българско гражданство

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 124

Арестуваха мъж с арбалет в Белград

автор:Дума

visibility 405

/ брой: 124

Орбан пристигна в Киев за разговори за мир

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 124

Много е страшно

автор:Деси Велева

visibility 400

/ брой: 124

Кой се меси в Църквата?

автор:Камелия Базова

visibility 397

/ брой: 124

Логичен резултат

автор:Евгени Гаврилов

visibility 352

/ брой: 124

Изгубени в политическия лабиринт

автор:Юлия Кулинска

visibility 376

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ