14 Юли 2024неделя00:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Тема с продължение

Дани Каназирева: Махнаха ме заради икономически интереси

Столичните бали и почистването на Марица прогонили съветничката от партията

/ брой: 153

автор:Дума

visibility 1403

Заради икономически интереси бях изключена от ПП ГЕРБ, заяви в Пловдив общинската съветничка Дани Каназирева. Тя остави журналистите да решат дали да остане общински съветник. Каназирева беше отстранена миналата седмица от длъжността председател на групата общински съветници от ГЕРБ.
На пресконференция в Пловдив тя съобщи, че искала време, за да вземе решение и до вчера не е знаела как да постъпи и дали да си подаде молбата за напускане от Общинския съвет в Пловдив. По думите й да бъде общински съветник не е целта в живота й. Имам прекрасна професия, каза адвокат Каназирева. Заради морала оставам в ОбС и ще понеса своята отговорност, ако някой от вас изкара компромат в медиите - нещо, с което да се твърди, че не съм изпълнявала ангажиментите си и с което съм уронвала престижа на ГЕРБ, уточни тя.
Каназирева описа подробно причините, поради които е изключена от ГЕРБ, и контраатакува с факти, че е изключена заради икономически интереси. Въпросът засяга столичните бали с боклук и предложението за парите, които Пловдив ще получи срещу тях. В предложението имало "далавера", по думите й. 14 млн. лв. е трябвало да отидат за фирма, собственост на бивш зам.-министър, която спечелила и конкурса за почистване коритото на река Марица.
10 млн. лв. е трябвало да отидат пък за рекултивация на сметището в Цалапица. Веднага след като е уведомила всичките си партийни началници в София, след това й е била поискана оставката като председател на групата общински съветници от ГЕРБ в Пловдив. За това настоявало областното ръководство на ГЕРБ в Пловдив, зад което стоял областният управител Иван Тотев, твърди Каназирева.


Бързи рокади в Пловдив

Александър Държиков бил избран за председател на групата на ГЕРБ в пловдивския ОбС, а негов заместник ще е доц. Павлинка Кацарова. Решението било взето в понеделник и огласено вчера от лидера на ГЕРБ-Пловдив Иван Тотев. От решението става ясно, че доц. Павлинка Кацарова е понижена - досега тя беше съпредседател наравно с Дани Каназирева. "Държиков е прекрасен човек", коментира Каназирева. Новият председател работи в областния отдел на ДАИ, а като съветник е член на комисията по евроинтеграция, международни отношения, обществен ред и сигурност.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ