07 Август 2024сряда09:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

НДСВ:

Четворна коалиция погубва София

/ брой: 177

автор:Дума

visibility 1455

София се управлява от четворна коалиция, а Фандъкова е само в ролята на декоративна кукла, която посещава детски градини и оформя цветни фигурки по парковете. С тези думи общинарите от НДСВ Владимир Каролев и Кирил Арсов откриха предизборната кампания на жълтите за кмет на столицата и засипаха сегашното управление с критики и скандални разкрития. ГЕРБ, СДС, ДСБ и "Атака" са в коалиция и съсипват общината, смята Каролев. Според него "сделката" е била скрепена с назначаването на зам.-кметовете Христо Ангеличин от ДСБ и Иван Сотиров от СДС. Жълтите съветници определиха като "феномен в световен мащаб" управлението на "Общинска банка" от миноритарен собственик в лицето на Христо Ковачки. Мажоритарният дял е на общината, но всъщност последната дума имал енергийният бос.
Каролев разкритикува остро последното решение на СОС общината да си прибере "Топлофикация-София" от държавата. Дружеството е на загуба с 500 млн. лв., събираемостта намалява, а дълговете се увеличават, подчерта икономистът. По думите на жълтите съветници връщането е резултат от "негласно споразумение между БСП в лицето на Румен Овчаров и ГЕРБ".
За сделката със замяната на дела от 25% на Столичната община в Централните хали за градинката до Руската църква Каролев коментира, че оценките на имотите не е виждал нито един общински съветник в бюджетната комисия. И двете оценки са поръчани от израелската фирма "Ащром", която е собственик на градинката и на по-големия дял от Халите. И макар да ги определя като "перфектно направени", Каролев, който е лицензиран оценител, е на мнение, че общината е ощетена.
НДСВ обяви, че създава Съвет за развитие на София, който да дава на ГЕРБ алтернативи на управлението. Не сме очаквали, че партия като ГЕРБ, дошла на власт с лъжливи обещания, ще управлява добре, но че ще управлява чак толкова лошо и че ще погази демокрацията в името на собствените си партийни интереси, не допускахме, коментира Кирил Арсов. Той е определен за председател на алтернативния съвет. По-късно Арсов щял да бъде сменен от кандидата на царистите за кмет на столицата. Жълтите са категорични, че ще имат своя кандидатура за изборите. В момента се обсъждат 5-6 номинации, а кандидатът ще стане ясен до края на годината.
Докато НДСВ представяше своята алтернатива за управлението на столицата, председателят на градската организация на БСП - София Румен Овчаров имаше закрита среща с кмета Йорданка Фандъкова. На нея са присъствали и съветниците от БСП Георги Кадиев и Гергана Алексова. На излизане от срещата Овчаров заяви, че са имали "конструктивен" диалог с Фандъкова по проблемите на софиянци. Овчаров категорично отрече обвиненията на НДСВ, че между него и ГЕРБ има договорка за "Топлофикация-София". Срещата била по идея на Овчаров, който е депутат в 41-вото народно събрание.
 

Опасни електрически кабели са превзели пазара

автор:Дума

visibility 645

/ брой: 148

Кризата в Близкия изток може да оскъпи горивата

автор:Дума

visibility 608

/ брой: 148

Въвеждат задължителна дезинфекция на границата

автор:Дума

visibility 492

/ брой: 148

Влизаме в еврозоната през 2026 г.

автор:Дума

visibility 735

/ брой: 148

Великобритания свика комитета „Кобра“

автор:Дума

visibility 598

/ брой: 148

Зеленски иска съседите да свалят руски ракети

автор:Дума

visibility 634

/ брой: 148

Иран иска мир, но "ще накаже" Израел

автор:Дума

visibility 688

/ брой: 148

Накратко

автор:Дума

visibility 1946

/ брой: 148

Имитация

автор:Ина Михайлова

visibility 2709

/ брой: 148

Ние, горящите спящи

автор:Мартин Карбовски

visibility 1014

/ брой: 148

Чудатата машина Ноле

/ брой: 148

Къде сте, гръмогласни НПО-та и феминистки?*

visibility 619

/ брой: 148

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ