20 Юни 2024четвъртък11:15 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Задържаха нападателя на датския премиер

Извършителят е от полски произход, не помни нищо от случилото се

/ брой: 107

автор:Дума

visibility 1410

Нападателят на датския министър-председател Мете Фредериксен в центъра на Копенхаген е 39-годишен полски гражданин, съобщи местната медия "Берлингске". Мъжът е ударил министър-председателя с юмрук в рамото.
Съдът е разпоредил нападателят да остане зад решетките за 12 дни. В материалите по делото се казва, че полякът не разбира датски език и не го говори. По време на ареста той е бил под въздействието на алкохол и наркотици, поради което нищо не помни.
Нападението на площад "Култорвет" стана в навечерието на европейските избори малко след като министър-председателят присъства на предизборно събитие на Социалдемократическата партия, която тя оглавява. От офиса на Фредериксен заявиха, че тя е "шокирана" от инцидента.
"Няма нищо, което да показва политически мотив", заяви в съда в Копенхаген адвокатът на нападателя.
Според властите Мете Фредериксен е получила лека травма на врата. Първоначално е отишла в дома си, охранявана от полицията, и е била в шок. През уикенда се наложило да я откарат в болница, след като болките във врата се засили. Според лекарите е била ударена с юмрук в горната част на дясната ръка, което е нарушило равновесието й.
"Благодаря ви за изразената подкрепа и съпричастие. Това е невероятно трогателно", заяви премиерът пред новинарската агенция Рицау.
"Натъжена и потресена съм от инцидента, но иначе съм добре. Засега се нуждая от спокойствие. И за тялото, и за душата. Имам нужда да бъда със семейството си и трябва да бъда за малко самата себе си", допълни Фредериксен.
Лидери на държави членки на ЕС осъдиха инцидента, който се случва само три седмици след като министър-председателят на Словакия Роберт Фицо бе тежко ранен при атентат.

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 572

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 578

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 520

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 471

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 530

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 514

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 551

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 492

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ