20 Юни 2024четвъртък03:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Борислав Гуцанов:

Време е да кажем стоп на сглобките и на лъжите

49-ото НС взимаше решения, писани в чужди посолства, заяви водачът на листите на "БСП за България" във Варна и Шумен

/ брой: 105

автор:Дума

visibility 894

"Скъпи приятели, уважаеми варненци, на финала на шестата предизборна кампания сме за последните три години. Кампания, след която отново оставаме с горчив вкус и усещане, че нищо в нашата държава не е наред. Кампания, белязана от скандали, записи, оправдания и политическо лицемерие. Време е да кажем стоп. На лъжите, на сглобките, на безпринципното коалиране. Да вземем нещата в собствените си ръце. Предстоящите на 9 юни избори са от съдбовно значение за България", заявява в обръщение до варненци и до избирателите на БСП водачът на листата на партията Борислав Гуцанов.
„Много пъти през изминалите дни ви казвах, че този път изборът е много по-различен, бих казал дори - съдбовен. Изборът е между мира и войната. Защото през последната една година това срамно правителство на войната и националното предателство направи всичко възможно да ни доближи много повече до война, отколкото до най-ценното нещо - мира. А това, което се случи през последните дни мина всички граници на разумното. Зад гърба ни и без да пита никого, поредното служебно правителство гласува „за“ срамната позиция на НАТО, с която се дава възможност наше оборудване да се използва от Украйна за обстрел на Русия. Ако това не е последната крачка преди война - аз не знам кое е!“, категоричен е Гуцанов.
Той припомня, че повече от половината българи са против да бъде нападана Русия. „Вижте какво се случва по света - походи за мир и протести срещу войната. Няма ли най-сетне и ние да се събудим? Затова ви призовавам – гласувайте с номер 24 на 9 юни!", апелира Гуцанов.
Няма друга партия, която да не направи опит да се събере с ГЕРБ, които са еманация на задкулисието в България, заяви по-късно той в тв интервю. По думите на Гуцанов задкулисието се е видяло ясно в 49-ото НС, което е вземало решения, които не са писани в парламента, а в чужди посолства.
Той е категоричен, че в следващия парламент БСП ще направи всичко възможно да да се възроди проекта „Белене“. „И ако се строят 7-и и 8-и блок в Козлодуй, да не са на тези безумни цени. Важно е да имаме евтино и сигурно електричество“, уточни Гуцанов.
"БСП е от ключово важно значение за защитата на социалните интереси на българските граждани. Ако искате да живеем в мир и да имаме достойна България в мирна Европа, номерът е 24 в интегралната бюлетина", призова той.

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 375

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 353

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 392

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 338

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ