20 Юни 2024четвъртък01:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Свилена Тенева с изложба, вдъхновена от стиймпънк културата

/ брой: 103

автор:Дума

visibility 938

Първата по рода си, в салона на галерия "Възраждане", изложба, вдъхновена и повлияна от стиймпънк културата - "Бъдеще в минало време", на младата и талантлива Свилена Тенева се открива на 4 юни от 18 ч. в пловдивския арт салон. Изложбата е и дебютна на авторката за Пловдив.
Творбите ще може да се разгледат на живо, в арт салона, на сайта и на фейсбук страницата на галерията през следващите три седмици - до 24 юни.
"При всичките ни над 600 изложби, такава експозиция не сме показвали. Особен жанр живописване. Изискана, естетска, фантастична стилизация на образите, с приказни елементи, с фрагментиране на технически чаркове в един причудлив сюжет. Това е някакъв ретро футуристичен живописен почерк, който носи името стиймпънк. Младата авторка създава, по един съвсем новаторски, стилен маниер, нещо ново, провокира зрителя в едно иновативно живописно пространство, като демонстрира една особена красота за закърнелите ни вкусове", пише галеристката Краси Алексиева.
Свилена Тенева е родена през 1987 г. в Стара Загора. Завършва Националната художествена гимназия за изящни изкуства "Цанко Лавренов" в Пловдив със специалност "Графика", а след това и Националната художествена академия в София със специалност "Плакат и визуална комуникация". Член е на Дружеството на старозагорските художници. Работи основно в областта на живописта, графичната рисунка и илюстрацията. Зад гърба си има една самостоятелна изложба живопис в София и редица участия в съвместни експозиции и проекти в страната. В работата си тя преплита елементи, вдъхновени от сюрреализма, сецесиона, магическия реализъм, както и от стиймпънк стила.

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 375

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 353

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 392

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 338

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ