20 Юни 2024четвъртък11:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимки "Сцена в парка"

"Сцена в парка" в с. Долна Диканя с второ издание

Проектът за социална интеграция на възрастните хора чрез изкуство продължава с поредица безплатни събития, насочени към широката общност

/ брой: 105

автор:Дума

visibility 1015

Лятната сцена в двора на дома за възрастни в с. Долна Диканя за втора поредна година става домакин на безплатни концерти, летни киновечери и събития за деца, като кани всички желаещи да гостуват. Откриването на втория сезон на инициативата е на 7 юни от 17,30 ч. с концерт на таланти от популярните музикални формати.
Лятната програма включва музикални вечери с таланти от "Гласът на България", Джаз вечер с Братя Владигерови, Концерт за глас и акордеон с Деси Андонова, Лятна кинопрограма, детски събития, работилници по занаяти, йога на открито.
Проектът "Сцена в парка" е част от дългосрочната стратегия за развитие на дома като място за среща между поколенията. Инициативата е създадена с цел да обърне внимание на възможностите за запазване на активната социална позиция на възрастните хора, което е от огромна полза не само за тях, но и за всички обществени групи. Изкуството играе ключова роля като медиатор в този процес.
"Сградата, в която се помещаваме, е била старото училище на Долна Диканя. Нашата инициатива му връща присъщата роля на важен социален център за общността в селото, макар и с ново предназначение", казва директорката на дома и дългогодишен професионалист в социалната сфера Ина Тодорова. Но и не само това. "Чрез лятната ни програма, която е абсолютно достъпна за всички живущи и гости в Долна Диканя и околните общини, се опитваме да насърчим най-важното - общуването. Благодарение на събитията възрастните хора стават домакин и активен участник във всичко, което се случва, срещат се с деца, млади хора и семейства, чувстват се полезни и могат да дарят от своята мъдрост и обич“, допълва собственичката на дома и лекар с дългогодишна практика д-р Ива Станкова.

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 572

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 578

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 520

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 471

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 530

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 514

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 551

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 492

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ