20 Юни 2024четвъртък01:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Социалисти почетоха паметта на партизаните от отряд „Народен юмрук“

/ брой: 103

автор:Дума

visibility 457

Активисти и симпатизанти на БСП почетоха паметта на партизаните и ятаците от отряд „Народен юмрук“ в руенското село Топчийско.
Сред тях беше водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ за Бургас инж. Петър Кънев, областният лидер на социалистите в морския град Тодор Байчев, кандидатите за евродепутати Вяра Емилова и Цветелина Пенкова, общинският председател на БСП в Бургас инж. Паруш Парушев, председатели на структури от региона, общинските съветници Чанко Мирчев, Мадлен Мутафян и Явор Костов, членове на БАС.
На 2 юли 1944 година край село Топчийско са разстреляни и заровени полуживи 23 партизани и ятаци.
В сражение край село Козичино и Балабан дере са загинали 8 партизани, начело с командира на отряд „Народен юмрук” Николай Лъсков. Запалени и унищожени са 19 партизански къщи.
Символично беше даден старт на инициатива за събиране на средства за ремонт на мемориалния комплекс в Тополица, обяви Елена Кондова. "Всяка година на това паметно място отбелязваме подвига на онези, които през последните години бяха забравени. Благодаря ви, че помогнахте да облагородим паметника", заяви инж. Петър Кънев.
„Хората, които отидат в ЕП трябва да помнят, че преди всичко трябва да поставят националния интерес. Да помним делото на партизанския отряд „Народен юмрук“, да го носим в ума и винаги, когато тръгнем напред, да знаем, че нашата кауза трябва да бъде България“, заяви Вяра Емилова. Според нея в партията има енергия. Вярвам, че ще повишим резултата си, както за българския парламент, така и за евролистата, подчерта Емилова.
По-рано социалистите посети и паметниците в Добра Поляна и Мрежичко, където бяха  поднесени венци и цветя. Там на 22 юни 1944 година след нечовешки мъчения, без съд и присъда, са разстреляни партизаните Георги Тодоров, Илия Долапчиев, Киро Киров, Христо Тонозлиев, както и ятаците Мехмедали Мехмедов, Мехмед Махмудов, Али Алиев, Мехмед Топалов.

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 375

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 353

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 392

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 338

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ