22 Юни 2024събота00:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка fivb.com

Седма загуба на "лъвиците"

/ брой: 103

автор:Дума

visibility 602

България допусна загуба от Германия с 1:3 гейма (-19, 21, -21, -11) в осмия си двубой от Лигата на нациите по волейбол за жени на минитурнира в Арлингтън, САЩ.
Нашите бяха равностойни в първите 3 гейма, като водеха през по-голямата част. Отлични впечатления отново остави младият диагонал Мерелин Николова.
България започна с разпределител Петя Баракова, диагонал Мерелин Николова, посрещачи Мария Йорданова и Мирослава Паскова, централни блокировачи Мария Кривошийска и Борислава Съйкова, и либеро Мила Пашкулева.
С ранен ас Николова даде импулс на отбора, който поведе в първия гейм с 4:1. Бундестимът изравни при 10:10, после след серия от 3 поредни точки поведе с 19:16. Германките затвориха гейма при 25:19 след аут при атака на Йорданова.
България поведе с 11:6 във втората част, но германките направиха серия от 7 т. за обрат 13:11. Николова застана отново на сервис и това даде нов тласък на България. Добрата игра на мрежата и в центъра на Кривошийска и на капитана Паскова помогнаха националките да вземат аванс и да не загубят водачеството до края на гейма, който спечелиха с 25:21 и изравниха резултата.
Третият гейм беше равностоен до 20:20, но в края волейболистките от Германия проявиха характер и след 25:21 отново поведоха. България изигра слаба четвърта част, не успя нито веднъж да изравни, а допусна преднината на съперника да расте. Съперничките ни затвориха мача с 25:11.
Николова стана най-резултатната състезателка в мача с 18 т. (5 аса). Мирослава Паскова добави 14 т., а Мария Йорданова - 12. Българките завършиха срещата само с 3 успешни блока. Двата тима имаха по 21 грешки.
България заема последното 16-о място с една победа (срещу Корея) и само 2 т.
В последната седмица от надпреварата, в която т.г. няма изпадащи, тимът ни ще се изправи срещу Китай, Тайланд, Бразилия и Доминиканската република.

Таксиджиите нащрек: индийците им взимат хляба

автор:Дума

visibility 451

/ брой: 116

Алкохолът и тютюнът у нас - най-евтини в ЕС

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 116

24 нови ракетни площадки срещу градушки

автор:Дума

visibility 404

/ брой: 116

Русия и Виетнам - все по-близки

автор:Дума

visibility 492

/ брой: 116

Шолц търси решение за миграцията

автор:Дума

visibility 439

/ брой: 116

"Хизбула" заплаши и Кипър

автор:Дума

visibility 422

/ брой: 116

Още един провал

автор:Деси Велева

visibility 472

/ брой: 116

По-добри времена

автор:Мая Йовановска

visibility 450

/ брой: 116

За късия хоризонт

visibility 415

/ брой: 116

Войната, която пак ни напомня: "Хора, бдете!"

автор:Евгений Белий

visibility 462

/ брой: 116

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ