20 Юни 2024четвъртък08:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Няколко думи

Само обещания

/ брой: 93

автор:Деси Велева

visibility 2458

Политиците обичайно дават обещания предизборно. Заявяват самоотвержено ангажимента си да работят за добруването на избирателите. Очаква се след вота новите управници да вземат да действат, а не да продължават само с празни обещания.
Но в София продължаваме вече над половин година да чуваме само бъдещи послания. А настоящето остава като миналото. Ето например последното обещание на управата е, че Столичната община ще реши въпроса със спрените лифтове на Витоша. Обаче как точно ще стане това и най-вече - кога, яснота няма. Просто поредното заканително твърдение от торбата с плановете.
Изобщо новото ръководство на ул. „Московска“ 33 демонстрира смущаваща липса на готовност да разреши какъвто и да е от натрупалите се проблеми през герберското управление на самозабрава и безхаберие. Самочувствието на ПП-ДБ-СС много бързо се спихна под натиска на реалността.
Че наследството е тежко, тежко е, но който се ангажира да поема отговорности, трябва да има съответната готовност и да ги понесе без оправдания. Формалната политическа воля не е достатъчна за разрешаването на конкретните въпроси на столичани.
Драмата с изчезващите лифтове на Витоша е само поредната черна точка на столичната управа. Но редицата ще продължи да се запълва според започналата тенденция. Да си припомним, че първият провал бе неуспехът да се накара да заработи Столичния общински съвет в продължение на месеци. Това бе не просто червена лампичка за бъдещето му, а направо фар. На бърза ръка си отиде и още не навлезлия в работата си зам.-кмет – Иван Матов, отговарящ за строителството. Около неговата оставка нещата си останаха мъгляви.
Тежка издънка е и новата организация на движението около НДК. Този казус няма изгледи да се реши скоро на фона на ината на част от управляващите, срещу които вече излизат и собствените им районни кметове. Накрая и  този случай някой ще опере пешкира – я зам.-кмет, я общински съветник, още ненарадвали се на мандата си.
Решение по проблемите си чакат и таксиметровите шофьори, които бяха ощетени от кметството откъм стоянки. Те протестират вече няколко пъти и разчитат поне на обещание, ако не на конкретни действия.
А междувременно управленците в Столичната община за пореден път показват безсилие, като свикват не е едно, а две извънредни заседания на Столичния общински съвет, за да търсят виновните по казусите с реорганизираното движение в центъра и с лифтовете на Витоша. Толкова много извънредни сесии София не помни. А дали дискусиите ще са за добро или зло, съвсем скоро ще проличи. Забатачването в калта вече е налице и е добре познато на всички от досегашното управление. Язък за проведените избори.

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 560

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 565

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 508

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 459

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 518

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 503

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 541

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 483

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ