22 Юни 2024събота08:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка БТА

Реал покори Европа

15-и триумф за "Белия балет" в Шампионската лига

/ брой: 102

автор:Дума

visibility 600

Реал отново е властелин на Европа. "Кралският" клуб триумфира в Шампионската лига за 15-и път в бляскавата си история. На финала на митичния ст. "Уембли" "Белият балет" сломи Борусия Дортмунд с 2:0. Головете вкараха Дани Карвахал (74) и Винисиус (83). Така испанският гранд продължава изумителната си серия в европейските финали, като вече печели девети пореден. Титлата е шеста в последните 11 сезона и рекордна пета за Карло Анчелоти, който има две с Милан и вече три с мадридчани. Именно Карлето е най-успешният треньор в турнира. Великият италианец има и най-много победи - 116, а като играч е с два триумфа с Милан.
Сега голяма рола изигра и синът на Анчелоти - Давиде, който е един от хората в сянка в треньорския щаб.
"Докато не ме изгонят, няма да се махна. Когато един ден баща ми престане да е наставник, ще продължа сам вече като старши треньор. Но пък той може да изкара и до 100 години", обяви Анчелоти-младши.
"Този отбор е като семейство. Искам да благодаря на играчите ми. Тяхната химия е страхотна и при нито един от тях няма его. Беше наистина лесно да ги ръководиш този сезон", добави Старшията.
В историята влязоха и някои от подопечните му. Става въпрос за Лука Модрич, Дани Карвахал, Начо и Тони Кроос, които вече са с по 6 отличия. Те се присъединиха към Пако Хенто, който е триумфирал толкова пъти с "Белия балет", но в КЕШ.
А 11 години по-късно Борусия отново загуби финала на "Уембли", след като същото се случи през 2011-а срещу Байерн. Немците остават с един трофей от турнира, спечелен през 1997 година. Сега Борусия доминираше до почивката и изпусна златни шансове, след като Карим Адейеми не успя сам срещу вратаря Тибо Куртоа, а Никлас Фюлкруг уцели гредата.
"Направихме толкова много неща както трябва и единствената разлика е, че те имаха инстинкт на убиец. Тогава си проличава качеството, с което разполагат. Ето защо те заслужават отново да бъдат шампиони", призна треньорът на немците Един Терзич.
Не мина и без ексцесии. Полиция на Лондон е извършила 53 ареста след нахлуване на терена и опити за нарушаване на сигурността на стадиона. Още в първата минута трима привърженици нахлуха на терена. Впоследствие стана ясно, че влогър от Беларус им обещал по 300 000 евро, за да спрат мача и да рекламират името му - Мелстрой.

Таксиджиите нащрек: индийците им взимат хляба

автор:Дума

visibility 451

/ брой: 116

Алкохолът и тютюнът у нас - най-евтини в ЕС

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 116

24 нови ракетни площадки срещу градушки

автор:Дума

visibility 404

/ брой: 116

Русия и Виетнам - все по-близки

автор:Дума

visibility 492

/ брой: 116

Шолц търси решение за миграцията

автор:Дума

visibility 439

/ брой: 116

"Хизбула" заплаши и Кипър

автор:Дума

visibility 422

/ брой: 116

Още един провал

автор:Деси Велева

visibility 472

/ брой: 116

По-добри времена

автор:Мая Йовановска

visibility 450

/ брой: 116

За късия хоризонт

visibility 415

/ брой: 116

Войната, която пак ни напомня: "Хора, бдете!"

автор:Евгений Белий

visibility 462

/ брой: 116

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ