22 Юни 2024събота00:34 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Роберт Фицо с първо изявление след атентата:

Прощавам и предупреждавам

Словашкият премиер ще поеме задълженията си до няколко седмици

/ брой: 106

автор:Дума

visibility 2274

Роберт Фицо, който бе прострелян на 15 май, направи първото си публично обръщение. Видеото, пуснато във фейсбук, е с дължина 15 минути и е озаглавено "Прощавам и предупреждавам".
"Не изпитвам омраза към непознатия, който ме простреля. Няма да предприемам правни действия срещу него и няма да търся обезщетение за вреди. Прощавам му и нека сам си изяснява в главата си какво направи и защо го направи. В крайна сметка, ясно е, че той беше просто пратеник на злото и на политическата омраза, която политически неуспешната и недоволна опозиция в Словакия разду до неконтролируеми пропорции", посочи министър-председателят.
Фицо подчерта, че в рамките на политическата си кариера винаги си е запазвал правото да има собствено мнение.
"Против съм намеса във вътрешните работи на други страни и срещу насилствения износ на демокрация към страни, които са решили да вървят по своя си път. Словакия не разполага с икономическите и военните ресурси да налага интересите си със сила. По тази причина трябва непрестанно да работим за строгото спазване на международното право и да имаме смелостта да наричаме нещата със собствените им имена, независимо от това за колко голяма страна се отнасят", каза той.
Премиерът добави, че стремежът на словашкото политическо ръководство към самостоятелна външна политика, която е "насочена към четирите краища на света", макар и в рамките на членството на Словакия в ЕС и НАТО, не се харесва на всички. А, който не е съгласен с това, че военната помощ за Украйна трябва да продължи и Русия трябва да бъде отслабена на всяка цена, бива незабавно обозначен като руски агент и изолиран политически в международен план, отбеляза той.
"Колкото и да ни е тъжно да го кажем, правото на различно мнение вече не съществува в Европейския съюз", заяви Фицо. Партията на европейските социалисти е замразила членството на неговата партия "Посока - социална демокрация" именно заради различна позиция по въпросите, свързани с Украйна.
"Не съм политически ангел", изтъкна премиерът, като същевременно уточни, че проблемите не се решават, като просто застреляш политика, с когото не си съгласен.

Таксиджиите нащрек: индийците им взимат хляба

автор:Дума

visibility 451

/ брой: 116

Алкохолът и тютюнът у нас - най-евтини в ЕС

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 116

24 нови ракетни площадки срещу градушки

автор:Дума

visibility 404

/ брой: 116

Русия и Виетнам - все по-близки

автор:Дума

visibility 492

/ брой: 116

Шолц търси решение за миграцията

автор:Дума

visibility 439

/ брой: 116

"Хизбула" заплаши и Кипър

автор:Дума

visibility 422

/ брой: 116

Още един провал

автор:Деси Велева

visibility 472

/ брой: 116

По-добри времена

автор:Мая Йовановска

visibility 450

/ брой: 116

За късия хоризонт

visibility 415

/ брой: 116

Войната, която пак ни напомня: "Хора, бдете!"

автор:Евгений Белий

visibility 462

/ брой: 116

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ