20 Юни 2024четвъртък00:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Социалисти:

Оставката на Корнелия Нинова е поемане на отговорност

/ брой: 110

автор:Дума

visibility 167

"Оставката на Корнелия Нинова е акт на поемане на политическата отговорност за незадоволителните резултати, които БСП постигна на тези избори. Но не само нашата партия загуби от вота - има спад на гласовете и за другите. Проблемът при нас е, че при няколко поредни избори губим гласове", заяви членът на ИБ на БСП Вяра Емилова в тв ефир.
Тя припомни, че при предишното подаване на оставка от страна на Корнелия Нинова Конгресът на БСП е решил, че промяна в лидера на партията не е необходима. „Сега тази оставка е факт. Оттук нататък, съгласно нашия устав, следва Националният съвет да избере един от зам.-председателите”, обясни Емилова.
Предстои да консолидираме партията, да проведем спокоен цикъл на отчети, както и да изберем председател на БСП, каза тя.
„Политическите партии са изчерпани и това доведе до ниските резултати на изборите. Затова ние заставаме зад технически и експертен кабинет. Няма как да подкрепим правителство с премиер Бойко Борисов или такова с мандат на ГЕРБ”, категорична е Емилова.
БСП е загубила 800 000 гласа и нещо трябва да се промени, коментира членът на ИБ на партията Христо Проданов в тв интервю. По думите му предстоят големи, кардинални, промени в БСП, които имат за цел да се обърне тренда и партията да привлече отново избиратели.
"Корнелия Нинова и друг път е подавала оставка, но тя не е била приемана от партията. Предния път оставката беше подадена пред конгреса на партията. Сега  уставът е различен. Лидерът се избира от всички членове на партията и оставката се подава до тях", поясни Проданов.
"Позицията на БСП е непроменена и последователна - в партийни сглобки не участваме. Според нас устойчивото за България решение е съставянето на надпартийно правителство с широка парламентарна подкрепа, без партийни фигури и лидери в него, с важни за България задачи, които се изпълняват в определени срокове. „Нека всички партии да участват и на масата на разговорите да бъдат поставени важни за България приоритети. Всичко останало е отиване към нови и нови избори”, заключи Проданов.

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 375

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 353

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 392

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 338

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ