27 Юни 2024четвъртък15:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка СФФ

Осмото издание на "СФФ на път" в Сливен започва на 28 май

/ брой: 98

автор:Дума

visibility 890

Екипът на "София филм фест" и Община Сливен организират осмото издание на "СФФ в Сливен" - в продължение на общата мисия за възпитаване на вкус към стойностно кино със специално подбрани филми за КИНОмани. В рамките на 3 дни - от 28 до 30 май, в зала "Сливен" ще бъдат показани шест забележителни фестивални кинотворби. Входът е свободен. Откриването на 28 май в 18 ч. е с българския филм, спечелил сърцата на публиката на 28-ия "София филм фест" през март - "Защото обичам лошото време", пълнометражен дебют на сценаристката и режисьорка Яна Лекарска. Главните роли във филма са поверени на Неда Спасова и Владимир Михайлов. Яна Лекарска ще бъде специален гост на публиката в Сливен. В програмата са "Паднали листа" - най-новият филм на финландския режисьор Аки Каурисмаки, новият филм на награждавания германски режисьор Кристиан Пецолд "Пожар", новата творба на легендата Вим Вендерс - "Прекрасни дни", VR-прожекции във фоайето на зала "Сливен", новият филм на германската режисьорка Маргарете фон Трота "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята", хитовият нов филм на режисьорката София Копола "Присила".

Официално ни отрязаха за еврозоната през 2025 г.

автор:Дума

visibility 367

/ брой: 120

Плашат с възможна липса на бял, "Добруджа" и типов хляб

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 120

Жилищното кредитиране в България приближава 22 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 120

Шефът на АЕЦ "Козлодуй" призна за инцидент в шести блок

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 120

Урсула фон дер Лайен остава начело на ЕК

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 120

Сърбия готова да направи компромиси за Косово

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 120

Бивш швейцарски президент оглави Съвета на Европа

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 120

Накратко

автор:Дума

visibility 269

/ брой: 120

Твърдо "не"

автор:Нора Стоичкова

visibility 317

/ брой: 120

Парламентарното театро на Б.Б.

автор:Александър Симов

visibility 314

/ брой: 120

Путин създава ново поколение олигарси

автор:Дума

visibility 330

/ брой: 120

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ