22 Юни 2024събота18:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимки Община Монтана

Оркестри от три държави се сбират в Монтана

Дико-Илиевите празници ще се проведат от 31 май до 2 юни на централния площад "Жеравица"

/ брой: 100

автор:Дума

visibility 911

Общо 18 формации от България, Турция и Румъния ще участват на XVIII Международни празници на духовите оркестри "Дико Илиев" - Монтана 2024. Те ще се проведат от 31 май до 2 юни на централния площад "Жеравица". При дъждовно време концертите ще са в Драматичния театър "Драгомир Асенов", научи ДУМА от Нели Василева, главен експерт "Култура и вероизповедания" в Община Монтана.
Програмата ще открие Представителният гвардейски духов оркестър към Националната гвардейска част. В първата фестивална вечер ще свири обновеният Общински духов оркестър - Търговище. Ще се изявят любимите на публиката младежки оркестри с мажоретки от Троян и Велинград. За първи път на фестивалната сцена ще стъпи Градският духов оркестър от Бурса, Турция. Атрактивен финал ще постави честването на 15-годишнината на Брас бенд "Vivo Монтана".
Своята програма ще представят на 1 юни Общинският духов оркестър - Плевен, Софийският духов оркестър към Дома на културата "Искър", Общинският духов оркестър - Ботевград, както и дебютантите във фестивала - Първи ученически гвардейски оркестър и Спортен клуб по мажоретни спортове "Еуфория" към Средно училище "Иван Вазов" - Плевен, и Оркестър "Mezzo Forte Soul Music" от гр. Отопени, Румъния.
Програмата на 2 юни ще започне с участието на Духов оркестър при Народно читалище "Развитие - 1869" - Враца. Професионалните оркестри ще са представени от Духов оркестър при Общински комплекс "Дворец на културата" - Перник. Две атрактивни формации - Младежки духов оркестър с мажоретен състав - Ботевград, и Представителен общински духов оркестър с мажоретен състав - Ловеч, ще приковат вниманието на публиката с интересната си програма. Като добри домакини музикантите от Духовия оркестър "Дико Илиев" към читалище "Разум - 1883" и Мажоретния състав към Общинския младежки дом в Монтана ще дадат предимство на гостите. Местните формации ще закрият фестивала.
Събитието се организира от Община Монтана и се провежда под патронажа на Министерството на културата на България.

Таксиджиите нащрек: индийците им взимат хляба

автор:Дума

visibility 755

/ брой: 116

Алкохолът и тютюнът у нас - най-евтини в ЕС

автор:Дума

visibility 661

/ брой: 116

24 нови ракетни площадки срещу градушки

автор:Дума

visibility 652

/ брой: 116

Русия и Виетнам - все по-близки

автор:Дума

visibility 813

/ брой: 116

Шолц търси решение за миграцията

автор:Дума

visibility 706

/ брой: 116

"Хизбула" заплаши и Кипър

автор:Дума

visibility 662

/ брой: 116

Още един провал

автор:Деси Велева

visibility 804

/ брой: 116

По-добри времена

автор:Мая Йовановска

visibility 707

/ брой: 116

За късия хоризонт

visibility 679

/ брой: 116

Войната, която пак ни напомня: "Хора, бдете!"

автор:Евгений Белий

visibility 741

/ брой: 116

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ