19 Юни 2024сряда21:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Новите депутати ще взимат по-малки заплати

/ брой: 108

автор:Дума

visibility 150

След изборите на 9 юни новите депутати в НС ще взимат по-ниски заплати. Досега основното им месечно трудово възнаграждение беше 7032 лв., а сега то ще падне на 6654 лв. Причината е, че основната заплата на депутатите е в размер на три средни заплати в обществения сектор за последния месец на всяко тримесечие, пише сайтът Б.
Сумата от 6654 лв. обаче не е финална, тъй като всеки депутат има право да участва в комисия, което увеличава трудовото му месечно възнаграждение с още 15%, което прави 7652 лева. Тук не са включени добавките за трудов стаж и допълнителните средства, ако си председател на комисия в парламента. В този случай сумата става 8983 лв. за председателите на парламентарни комисии и за председателите на парламентарни групи.
Зам.-председателите на НС ще получават по 9648 лв., а заплатите на председателят на парламента и на премиера стават 10 313 лева.
Евродепутатите получават брутното месечно възнаграждение от 10 075 евро, като то е еднакво за всички депутати в ЕП. Допълнително към тази сума  получават 4950 евро на месец за компютри, офиси, за мобилни телефони, абонаменти и интернет абонаменти, консумативи и други. На всеки член на институцията се полагат по 28 696 евро на месец за сътрудници и по още 350 евро на ден “надбавка за престой”.
Членовете на ЕП ще имат и осигурени самолетни билети два пъти седмично, за да могат да отидат до родината си и след това да се върнат на работа.

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 334

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 306

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 280

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 315

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 277

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ