20 Юни 2024четвъртък07:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Накратко

/ брой: 111

автор:Дума

visibility 365

Искат ограничено движение на руските дипломати в ЕС
В писмо до върховния представител на ЕС за външната политика Жозеп Борел осем външни министри на страни членки призовават да бъде отнето правото на свободно движение на руски дипломати и членовете на техните семейства в Съюза. Те настояват това да е част от 14-ия пакет санкции. Инициативата е на Чехия и е подкрепена от Литва, Латвия, Естония, Дания, Полша, Румъния и Нидерландия. Против са Германия, Австрия, Франция и Италия.

Съдът на ЕС глоби Унгария с 200 млн. евро  
Унгария ще трябва да плати глоба в размер на 200 млн. евро за това, че не е приложила необходимите мерки в миграционната си политика, изисквани от съдебно решение от 2020 г. Страната ще трябва да плаща и по 1 млн. евро глоба на ден, докато не ги приложи напълно, съобщи Съдът на ЕС.

Украински граничари спряха 20 мъже да избягат от страната
Украински граничари са спрели 20 наборни войници да избягат през границата. 13 от тях са платили на каналджия близо 2000 долара, но в крайна сметка те били изоставени от него. Останалите са дали между 5000 и 10 000 долара, за да преминат в Румъния.

Хутите повредиха тежко гръцки кораб
Хутите поеха отговорността за нападение с малък плавателен съд и ракети срещу гръцки товарен кораб, получил пробойна и потъващ в Червено море край пристанище Ходейда в Йемен. Корабът е бил ударен два пъти по въздух и вода. Няма данни за пострадали.

Непалската армия свали 11 тона боклук от Еверест
Непалски войници са свалили четири тела и един скелет от връх Еверест и съседните върхове Лхотце и Нупце по време на операция за почистване. Събрани са 11 тона боклук.

Папата въведе лимит на проповедите
Свещениците трябва да говорят не повече от осем минути, за да не задрямват членовете на паството, каза папа Франциск. Посланието "трябва да бъде кратко - образ, мисъл, чувство", заяви Светият отец.

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 375

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 353

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 392

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 338

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ