22 Юни 2024събота10:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка ДКТ Пловдив

МТФ "Лято, кукли и приятели" започва на 1 юни

Театрални представления, изложби и артработилници за деца са в програмата на шестото издание на форума

/ брой: 101

автор:Дума

visibility 1240

Откриването на шестото издание на Международния театрален фестивал "Лято, кукли и приятели" във Велико Търново в парк "Асеневци" на откритата сцена "Арт лято" до Художествената галерия "Борис Денев" ще се състои на 1 юни от 10,30 ч. Събитието ще продължи през трите летни месеца до 31 август, когато ще бъде връчена и Наградата на публиката. Веднага след официалното откриване фестивалната публика ще се срещне с актьорите от ДКТ Пловдив и техния най-нов спектакъл "Храбрият дървар".
Вече установената традиция предполага представянето на спектакли както от цялата страна, така и от чужбина - Румъния, Англия, Босна и Херцеговина. Предстоят срещи с Баба Цоцолана, Патилан, Маша и Мечока, Мързеливия крал, Житената питка, Чими, добрия Боб и театрите от София, Пловдив, Бургас, Шумен, Смолян, Русе, Стара Загора, Сливен и др.
Шестото издание на фестивала е категорично доказателство за устойчивостта на МТФ "Лято, кукли и приятели". Това мотивира артистичния директор Веселин Василев от Театър "Весел" отново да включи съпътстващ модул с разнообразни събития. "Сцена и кукли" в ХГ "Борис Денев" е изложба на Емелияна Тотева - един от водещите сценографи у нас и в чужбина. "Приятелите на "Лято, кукли и приятели" пред Факултета по изобразително изкуство на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" е уникална фотоизложба, посветена на първите пет издания на културния форум. Интересът към кукленото театрално изкуство ще бъде провокиран и чрез спектакъл за възрастни "Упс... Аз ли го казах?". А Авторската вечер е среща с Янко Митев - актьор, режисьор и драматург, създал множество пиеси и стихове за деца.
Основен и дългогодишен партньор на фестивала е Фондация "Арт лято", както и ХГ "Борис Денев", където ще се състоят артработилнците за деца. Всички събития от програмата на фестивала са безплатни за зрителите. Форумът се организира от Куклен театър "Весел" - Велико Търново, реализира се с финансовата подкрепа на Министерството на културата и е събитие от Културния календар на Община Велико Търново.

Таксиджиите нащрек: индийците им взимат хляба

автор:Дума

visibility 669

/ брой: 116

Алкохолът и тютюнът у нас - най-евтини в ЕС

автор:Дума

visibility 604

/ брой: 116

24 нови ракетни площадки срещу градушки

автор:Дума

visibility 592

/ брой: 116

Русия и Виетнам - все по-близки

автор:Дума

visibility 730

/ брой: 116

Шолц търси решение за миграцията

автор:Дума

visibility 637

/ брой: 116

"Хизбула" заплаши и Кипър

автор:Дума

visibility 607

/ брой: 116

Още един провал

автор:Деси Велева

visibility 715

/ брой: 116

По-добри времена

автор:Мая Йовановска

visibility 649

/ брой: 116

За късия хоризонт

visibility 610

/ брой: 116

Войната, която пак ни напомня: "Хора, бдете!"

автор:Евгений Белий

visibility 670

/ брой: 116

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ