27 Юли 2024събота22:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Левски и Берое с равенства в Европа

"Сините" изпускат Калмар, "зелените" правят 1:1 с Рапид Виена

/ брой: 174

автор:Дума

visibility 235

Отборите на Левски и Берое постигнаха равенства в първите си мачове от III предварителен кръг в Лига Европа.
"Сините" завършиха 1:1 като гости на шведския Калмар, след като повече от 50 минути водеха в резултата. Жоазиньо откри за столичани в 28-ата минута с шут от границата на наказателното поле след асистенция на Дарко Тасевски. В края на първото полувреме бразилецът центрира от ляво и Гара Дембеле се разписа с глава, но съдията Божко Йованетич видя нарушение на нападателя и отмени попадението. Решението беше бурно оспорвано от щаба на Левски, а Дембеле получи жълт картон заради недоволството си. След почивката домакините наложиха натиск, който даде резултат в 83-ата минута, когато резервата Абиола Дауда изравни с удар от 25 м.
Старозагорци пък се пребориха за 1:1 срещу австрийския гранд Рапид Виена на ст. "Георги Аспарухов" в София. Това беше първи мач в европейските клубни турнири за "зелените" след 24-годишно отсъствие. Щефан Хофман откри за гостите в добавеното време на първата част от дузпа, отсъдена за измислена игра с ръка на Николай Станков в наказателното поле. В 75-ата минута Тодор Христов изведе резервата Владислав Златинов, който стреля от 15 м, но топката се отби от дясната греда на Раймунд Хедл. Пет минути преди края Берое все пак успя да изравни, след като Стойчо Младенов центрира от корнер и след кратко разбъркване Златинов със силен удар отблизо опъна мрежата на австрийците за 1:1.
Така и Левски и Берое запазиха шансове за класиране за четвъртия квалификационен кръг в турнира. На пръв поглед обаче задачата на "зелените" изглежда по-трудна, тъй като на 3 август ще играят на негостоприемния ст. "Герхард Ханапи" във Виена. Реваншът на "сините" с Калмар пък ще се проведе на 5 август на "Герена".

Мнения

Ясен Петров, старши треньор на Левкси:
"На тежкия терен преобладаваха единоборствата. Отговорихме на силовата игра на съперника по добър начин. Реваншът ще бъде толкова труден, колкото ние си го направим. Вкарахме гол, което е добре. В момента обаче не мисля за този мач, защото преди това ни предстои дерби с ЦСКА."

Георги Иванов, спортен директор:
"Добър турнирен резултат. Предвид това, че водехме до 80-ата минута, не сме доволни. Можеше да вкараме и още голове. Делегатът на УЕФА ми каза, че попадението на Дембеле е чистo, но реферът незнайно защо даде игра с ръка."

Христо Йовов, нападател:
"Условията не бяха благоприятни за нашия стил на игра. Като цяло се справихме, въпреки че допуснахме изравняване към края. Смятам, че сме по-класният отбор. Фаворити сме и не би трябвало да имаме проблеми на "Герена."

Нане Бергстранд, наставник на Калмар:
"Не съм доволен от представянето ни през първото полувреме. Не бяхме достатъчно агресивни и оставихме много пространства на играчите на Левски, а оттам дойдоха и проблемите за нас. Доволен съм най-вече, че успяхме да изравним и да запазим шансове преди реванша в София".

Абиола Дауда, нападател:
"Рикардо Сантош ми спря перфектно топката. Стрелях без да се замисля. Имах малко късмет, но ударът се получи много красив. Щастлив съм, че помогнах на отбора да избегне загубата. Ако в реванша играем така, както през второто полувреме, можем да победим".

Илиан Илиев, старши треньор на Берое:
"Рапид имаше респект към нас, защото за първи път през този сезон излезе само с един нападател. Мисля, че австрийците играеха за 0:0. Те не се отличаваха с нищо на терена и ги надиграхме през второто полувреме. Радвам се, че показахме добро сработване, за което помогна и публиката. Не съм доволен само от това, че получихме гол. Ще се подготвим добре за втория мач."

Васил Драголов, изпълнителен директор:
"В този мач Берое се представи като истински отбор. Доволни сме и се надяваме, че сме тръгнали по правилния път. Всичко при нас е нормално - спортно-технически и финансово. Това ни помага, но нашата политика е да налагаме млади момчета. Шансовете срещу Рапид са равни и съм сигурен, че няма да посрамим името на Берое и България."

Петер Пакулт, наставник на Рапид:
"Справедлив резултат. Берое беше по-силен през второто полувреме. Домакините вкараха гол, удариха греда и изпуснаха още две или три положения."

Лига Европа - III предварителен кръг, първи срещи:

Калмар (Шв) - ЛЕВСКИ (БЪЛГ) 1:1, БЕРОЕ (БЪЛГ) - Рапид (Ав) 1:1, Сибир (Рус) - Аполон (Кип) 1:0, Спартак Златибор (Сър) - Днепър (Укр) 2:1, Днепър Могильов (Блрс) - Баник (Чех) 1:0, Интер Турку (Фин) - Генк (Белг) 1:5, МиПа (Фин) - Тимишоара (Рум) 1:2, Рух Хожув (Пол) - Аустрия (Ав) 1:3, Карпати (Укр) - Зестафони (Груз) 1:0, Елфсборг (Шв) - Тетекс (Мак) 5:0, Молде (Нор) - Щутгарт (Гер) 2:3, Утрехт (Хол) - Люцерн (Швейц) 1:0, Алесунд (Нор) - Мъдъруел (Шот) 1:1, Апоел Никозия (Кип) - Яблонец (Чех) 1:0, Рандерс (Дан) - Лозана (Швейц) 2:3, Одензе (Дан) - Жрински Мостар (БиХ) 5:3, Макаби Хайфа (Изр) - Динамо Минск (Блрс) 1:0,   Серкъл Брюж (Белг) - Анортозис (Кип) 1:0, Динамо Букурещ (Рум) - Хайдук Сплит (Хър) 3:1, Галатасарай (Тур) - ОФК Београд (Сър) 2:2, Висла (Пол) - Карабах (Азер) 0:1, Нордселанд (Дан) - Спортинг (Порт) 0:1, Дьор (Унг) - Монпелие (Фр) 0:1, Марибор (Слвн) - Хибърниън (Шот) 3:0, Олимпиакос (Гър) - Макаби Тел Авив (Изр) 2:1, Виктория (Чех) - Бешикташ (Тур) 1:1, Цървена звезда (Сър) - Слован (Слвк) 1:2, Щурм (Ав) - Динамо Тбилиси (Груз) 2:0, АЗ Алкмаар (Хол) - Гьотеборг (Шв) 2:0, Ягелония (Пол) - Арис (Гър) 1:2, Маритимо (Порт) - Бангор Сити (Уелс) 8:2, Работнички (Мак) - Ливърпул (Анг) 0:2, Шамрок Роувърс (Ейре) - Ювентус (Ит) 0:2, Будучност (Черна Гора) - Брьондби (Дан) 1:2

България пак се размина с нови влакове

автор:Дума

visibility 1134

/ брой: 141

Най-опасният пожар са некадърниците с власт

автор:Дума

visibility 1113

/ брой: 141

КЗК даде зелена светлина на БАКБ да купи Токуда банк

автор:Дума

visibility 916

/ брой: 141

Военен съюз срещу Иран

автор:Дума

visibility 1029

/ брой: 141

ЕК заведе три дела срещу България

автор:Дума

visibility 1085

/ брой: 141

Гърция екстрадира българин в САЩ

автор:Дума

visibility 965

/ брой: 141

Германия отказва войници и оръжия срещу Русия

автор:Дума

visibility 1013

/ брой: 141

Душата и сърцето на БСП

автор:Александър Симов

visibility 579

/ брой: 141

Бузлуджа е началото

visibility 476

/ брой: 141

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ