19 Юни 2024сряда23:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кристиан Вигенин:

Искаме равни субсидии за земеделците в целия ЕС

ГЕРБ не уважи избирателите и предпочете да си прави селфи с Урсула фон дер Лайен, вместо да дебатира за Европа, заяви водачът на евролистата на "БСП за България"

/ брой: 103

автор:Дума

visibility 445

„БСП търсим решенията за постигане на мир, вместо да се питаме коя представа за мир е по-интересна и по-логична. Решенията са дипломатически и политически натиск за незабавно прекратяване на военните действия и сядане на масата на преговорите. На преговорите Русия ще седне със своята представа, а Украйна със своята. Въпрос на преговори е как ще приключи това”.
Това заяви водачът на евролистата на "БСП за България" Кристиан Вигенин в тв дебати.
„Колкото и оръжия да се наливат, Украйна няма да победи Русия. Решението не е в още и още оръжия, в още и още подклаждане на войната. Ще се стигне до това, което казваме от БСП, но ще загинат хора. Защо е нужно това?”, попита той.
„С европарите трябваше да се направи, така че нашите региони да са равномерно развити, а социалните неравенства да се затворят, здравеопазването и  образование да бъдат по-добри. Сега неравенствата са още по-големи, различията между регионите - също, българската икономика не е по-конкурентна и образованието ни не е по-добро. Защото голяма част от европейските пари бяха откраднати по схеми, а една част от тях бяха инвестирани в проекти, които не бяха най-добрите за България. Затова не ни е виновна Европа, а управляващите през последните 15 години“, подчерта Вигенин.
По думите му зелената сделка трябва да бъде предоговорена. "Българският национален интерес в този сектор не беше защитен нито от правителствата на Бойко Борисов, нито от следващите“, поясни Вигенин.  „Европейският пазар е общ и нашите земеделци са на него, но в същото време субсидиите за тях са много по-ниски. Е, как те се конкурират на един пазар като едните получават повече подкрепа от другите? 17 години след началото на членството ни в ЕС, въпросът за равнопоставеността трябва много ясно да бъде поставен от всеки един от българските представители в ЕП оттук нататък и особено в следващия бюджет”, категоричен е Вигенин.
„Ние държим българските земеделци да бъдат компенсирани и защитени, защото безмитният внос на продукция, която не отговаря на стандартите на ЕС, но се отвори, за да се окаже помощ на Украйна, доведе до това, че нашите производители плащат цена, която е трябвало друг да плати“, уточни той.
„Нашият избор да бъдем част от семейството на социалистите в Европа е напълно осъзнат и той не е от вчера. Ние имаме съвпадения по редица политики. Смисълът да бъдеш част от голяма политическа група – втората по големина в ЕП, не е, за да имаш допълнителни екстри, а за да можеш да защитаваш важни за твоята държава политики. Защото когато зад теб застане твоето семейство и това може да се случи”, обясни Вигенин.  
„Принципната позиция на БСП е разширяване на ЕС, но при изпълнение на всички условия, припомни той.
Според нега е абсолютно неуважение към зрителите, към изборите това, че ГЕРБ и лично Росен Желязков предпочитат да си правят селфи с Урсула фон дер Лайен, отколкото да са тук и да дебатират Европа.
"Ние не отиваме в Брюксел, за да сме вечно съгласни, не отиваме и там, за да рушим ЕС отвътре. Отиваме, за да го променяме и да бъде съюз на хората и за хората, на мира, на равнопоставени държави", заключи Вигенин.

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 375

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 353

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 392

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 338

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ