20 Юни 2024четвъртък04:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

И Тихомир Иванов е шести в Европа

Плевенчанинът дели позицията в скока на височина с още трима

/ брой: 110

автор:Дума

visibility 1139

Тихомир Иванов завърши на шесто място в скока на височина на Европейското първенство по лека атлетика в Рим. Най-добрият българин в сектора направи само два успешни опита и дори не стигна до най-добрия си резултат през сезона. 29-годишният плевенчанин с късмет влезе за трети път в топ 6 на Стария континент. Той е 5-и през 2014-а и 6-и през 2016 г.
Иванов преодоля от раз 2,17 м и 2,22 м, но три пъти не сполучи на 2,26 м, колкото е топрезултатът му този сезон от Лимасол, Кипър, на 17 май. 2,26 м преодоляха едва петима от 13-те финалисти, а други трима разделиха с българина шестото място - италианците Стефано Сотиле и Мануел Ландо, и Норберт Кобиецки (Пол).
Еврошампион за трети път в кариерата си стана олимпийският първенец от Токио 2020 Джанмарко Тамбери (Ит) с 2,37 м (най-добър резултат в Европа за сезона и рекорд на еврошампионатите), следван от украинците Владислав Лавски - 2,29, и Олех Дорошчук - 2,26 м.
"Не можах да направя скока, който направих на квалификацията и преди това през сезона. Един път се получава, един път - не. Не знам на какво се дължи. Има време до Олимпиадата, има шансове. Имам още няколко състезания, смятам, че ще се класирам. Но и да не се класирам, не свършва нищо", каза Иванов.
Преди него шести в Рим завърши и Божидар Саръбоюков в скока на дължина.
На 10 000 м 21-годишната Ясна Петрова бе задмината с обиколка и половина. Българката завърши последна - 28-а, с изоставане от 4:02:44 мин. от шампионката Надя Батоклети (Ит), подобрила националния рекорд с 30:51:32 мин. Тя бе първа в Рим и на 5000 м. На 10 км нейни подгласнички станаха Диане ван Ес (Нид) и Меган Кийт (Вбр).
Еврошампионатът завършва днес. За медал ще се бори Атлетка №1 на България за 2023 г. Пламена Миткова, която се класира за първия си голям финал при жените в скока на дължина. 19-годишната световна шампионка за девойки от Кали 2022 и европейска вицешампионка от Ерусалим 2023 (до 20 г.) влезе сред 12-те най-добри, след като в последния си опит направи личен рекорд от 6,71 м и постигна шести резултат. Досега най-доброто й постижение бе 6,70 м от февруари в столичната "Асикс Арена". Толкова бе и квалификационната норма във Вечния град.

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 375

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 353

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 392

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 338

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ