19 Юни 2024сряда21:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Веска Ненчева:

Един учебник по един предмет в клас - разбираем и родолюбив

БСП настоява демографската криза да стане национален приоритет и предлага конкретни и работещи мерки, заяви водачът на листата на "БСП за България" в Пловдив област

/ брой: 104

автор:Дума

visibility 871

„Спадът на избирателната активност е бичът, който ще понесем всички. Защото при това, което се случва в държавата през последните 9 месеца, и липсата на доверие, важното в тази кампания е да накараме хората да повярват в силата на своя глас." Това заяви водачът на „БСП за България” в Пловдив област Веска Ненчева в тв ефир.
„Аз съм български учител вече над 20 години, преподавател в средно училище "Христо Проданов" в град Карлово. На базата на това започнах и политическата си битка за българското образование още в 44-тия парламент, като член на комисията по образование в няколко поредни парламента", поясни тя.
„БСП настоява за въвеждането на един учебник по един предмет в клас. Наша образователна кауза е промяна на учебната програма, защото на базата на учебните програми се пишат учебниците и помагалата. А днес те са неразбираеми, често несъобразени с възрастовите критерии при децата. За нас е изключително важно патриотичното възпитание, което липсва - все повече българските класици и българската история отсъстват”, коментира Ненчева. Тя припомни, че учебниците у нас са безплатни, благодарения на усилията, настояванията и работата на социалистите. "През последните няколко месеца отново съм учител и видях резултата - той е изключително положителен", поясни Ненчева.
„Социалната политика остава наш неотменен приоритет. БСП настоява за безплатни лекарства за децата до 14-годишна възраст и за възрастните след 75-годишна възраст. Винаги, когато правим дадено предложение, казваме какви са разчетите, на базата на какво са направени и откъде ще дойдат парите. Така е и сега", коментира Ненчева.
„БСП е единствената партия, която настоява демографската криза да стане национален приоритет и едновременно с това предлага конкретни и работещи мерки. Една от тях е нулев данък за работещите младежи до 26-годишна възраст - така младите ще бъдат подпомогнати, за да стъпят на краката си, докато завършат образование или създадат семейство”, посочи тя.
"За БСП работещото решение е съставянето на експертно, надпартийно правителство след 9 юни, което да загърби политическото его. Политическите лидери - малко встрани, за да могат експертите да говорят и да работят с политиките, които съответно ще бъдат реализирани”, подчерта Ненчева.

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 334

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 306

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 280

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 315

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 277

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ