20 Юни 2024четвъртък06:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка МФТМ "Театроскоп"

Да събереш спектакъл в кутия

12 продукции от цяла Европа идват за фестивала "Театроскоп"

/ брой: 109

автор:Дума

visibility 834

Дванадесет спектакъла с продължителност от 3 до 12 минути, 7 фестивални дни (14-20 юни) и публика от 5 до 105 години - така изглежда в числа Международният фестивал на театралната миниатюра "Театроскоп". Третото издание събира куклени артисти от Бразилия, Чехия, Португалия и България, а удоволствието от изкуството им ще споделят зрителите в пет града. Събитието с организатор "Art Land" започва във Враца (14 юни, Драматично-куклен театър). Столичани ще се потопят в света на "Театроскоп" на три локации - Grand Hotel Sofia (15 юни), "Музейко" (16 юни) и ОКИ "Красно село" (17 юни). Следват Бургас (18 юни, Експозиционен център "Флора"), Стара Загора (19 юни, Къщата на архитекта) и Пловдив (20 юни, Държавен куклен театър).  
"Много сме щастливи, че за трета поредна година случваме магията на "Театроскоп" за българската публика. Превърнали сме се в нещо като работилница за усмивки. Хората си припомнят, че красотата е в дребните детайли, които често подминават, заети да препускат в делника си", казва създателката на "Театроскоп" Мария Банова. "В основата на спектаклите е техниката Cajа Lambe, Lambe, която е позната повече в Латинска Америка и в Китай. Това е импресия, театрална ситуация или история, представена в малка сценична кутия, с малки кукли и предмети, съпроводени от музика, осветление и други сценични ефекти. Всяко представление е за един зрител. Създаването му по нищо не отстъпва на усилията за една продукция за стандартна сцена", добавя режисьорката на обичани спектакли като "Малкият принц", който от години посвещава децата в магията на ръчно изработените кукли с творческите си ателиета.
Проектът се реализира с подкрепата на Министерството на културата по Програма "Фестивали".

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 375

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 353

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 392

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 338

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ