19 Юни 2024сряда23:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

524 сигнала за изборни нарушения в МВР

/ брой: 107

автор:Дума

visibility 129

От началото на предизборната кампания до вчера в МВР са получени 524 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Общо 444 преписки и 95 досъдебни производства пък е започнала прокуратурата.
Близо 16 000 полицаи бяха ангажирани за охрана на изборите, а от тях 15 600 охраняваха пряко секции. Останалите бяха разпределени в групи за реакция при сигнали за купуване на гласове.
Съмнения за изборен туризъм породи информация, че над 100 души са регистрирани по постоянен и настоящ адрес в няколко къщи в ж.к. "Максуда" във Варна. Обитателите не живеят на въпросните гъстонаселени адреси, защото постройките са разрушени или са с малка квадратура. Имотите не са обозначени с улица и номер, а някои са в окаяно състояние.
Според дирекция "Информационно и административно обслужване" в крайморския град на имот на улица "Доктор Селименски" по постоянен и настоящ адрес са регистрирани 88 души. По данни на районното кметство "Младост" обаче на този адрес са регистрирани дори 114 души по настоящ адрес и 109 по постоянен адрес.
Много хора са регистрирани и в имот на улица "Доктор Селименски" № 97 - 109 души по постоянен адрес и 126 по настоящ.
От РИК в Благоевград са получени 16 жалби за нарушения на Изборния кодекс. Те са с идентично съдържание в общините Симитли и Якоруда. В секциите там са били допуснати да гласуват лица с придружители, които нямат нужда от такъв.
Председател на СИК от ДПС пък е гласувал вместо избирателите. Това се е случило в 10 СИК в Нова Загора, където Митко Велев Щилянов и пуснал бюлетини директно в урните.
От списъците с членове на СИК в Силистра е било заличено лице, което е действащ общински съветник и според сега действащото изборно законодателство няма право на това, съобщиха от РИК.
15 600 полицаи охраняваха вчера пряко секции. В 11 хиляди не бяха допускани хора с опасни предмети, оръжие и снимащи устройства.
От началото на кампанията в СДВР и ОДМВР са получени общо 436 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Вече са образувани 99 досъдебни производства. Най-много са в София, Бургас и Варна, съобщиха вчера от МВР.

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 375

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 353

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 392

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 338

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ