20 Юни 2024четвъртък01:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Симеон Славчев, водач на листата на „БСП за България“ в Разград: Поемам конкретни ангажименти към всички вас и ще се отчитам за всяко мое действие, защото думите са нищо, ако не са подплатени с дела

автор:Дума

visibility 4251

Личната ми кауза е чрез пример   и морал   ежедневно   да   доказвам,  че има  работещ, различен  и   ефективен модел   на   правене на политика, който решава всеки един от проблемите на прекрасната ни родина. Затова бих искал да поема към Вас конкретни ангажименти, за които ще се отчитам и ще показвам, че не давам празни обещания.  

1.      Готов съм с план за действие как да работя за подобряване на качеството на въздуха, на водата, за изграждане на пътна инфраструктура и междуселищен транспорт, за подновяване на силно амортизираната ВиК мрежа. 

2.      Ще продължаваме да се грижим за хората и тяхното благоденствие. Ще работя за подобряване на социалните услуги, здравната грижа и сигурността на всички социални слоеве. 

3.      Ще предложа децентрализация на общинските бюджети, за да може голяма част от данъците да остава в общините и да се влага по предназначение за постигане на удобства и нормален живот на хората тук, а не да им се налага да търсят другаде по-приличен и достоен живот. По-малките населени места винаги са били важни за „БСП за България“ – именно те са ключът към стабилизиране на цялата страна. 

4.      Чрез вашето доверие ще сме силни и ще успеем да наложим справедлива данъчна реформа. Младите хора (до 26 г.) трябва да бъдат освободени от плащане на данък върху доходите. Трябва да се въведе и необлагаем минимум на прага на бедност. 

5.      Предлагаме по 10 минимални работни заплати при раждане на първо дете и 7 минимални работни заплати за второ и трето дете, за да спрем демографската катастрофа, към която вървим. 

6.      Когато управлявахме, в най-голямата криза, се преборихме за безплатни детски градини, безплатни учебници за учениците, увеличаване на минималната работна заплата и увеличение на пенсиите, увеличени ваучери за храна, безплатни лекарства за деца и пенсионери и много други. Ще продължаваме да работим в тази посока, защото имаме много работа и воля за постигане на социални придобивки, а те очевидно не се придвижват, когато ние не участваме в управлението. 

7.       Искаме да имаме здрава и образована нация, която да има работа и високи приходи. За тази цел сме подготвили подробен план на действие, по който да накараме бизнеса и институциите да ни съдействат за постигане на тези амбициозни, но осъществими цели. 

8.      Искаме българската земя да ни дава качествена храна. Да се храним с българска храна, а не с вносна и генномодифицирана. Ще се борим да се изравнят европейските субсидии за нашите земеделци с тези на другите европейски производители. Да се скъси веригата на доставки от полето до масата. Така храната ще бъде по-свежа и по-достъпна. От години подкрепяме и се борим да запазим родното производство.

9.      Ще работим за реиндустриализация в региона, защото с добре работеща икономика и индустрия можем да изведем не само областта, но и България сред първите места в Европа. 

10.  Безкрайното провеждане на избори е в ущърб на хората. Ние ще направим всичко възможно да имаме стабилно и редовно правителство, което виждаме като надпартийно, програмно, експертно, което си поставя ясни задачи и ги довежда до успешен край. Тази стъпка ще трябва да направим заедно - с вашето доверие ние ще сме по-силни и по-успешни.  

Основната цел на “БСП за България” е да превърне България в силна, социална и индустриална държава с работеща и ефективна икономика, и добре развито земеделие. За да постигнем всичко това с общи усилия ни е необходимо Вашето доверие. 

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 375

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 353

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 392

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 338

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ