19 Юни 2024сряда11:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Интервю

Йорданка Георгиева:

Само масовото гласуване може да победи купения вот

Кампанията ще свърши, а после ни чака многото истинска работа да си оправим Родината, казва водачът на листата на "БСП за България" в 28 МИР-Търговище

/ брой: 105

автор:Валентин Георгиев

visibility 1378

Йорданка ГЕОРГИЕВА има висше икономическо образование със степен магистър по специалността “Мениджмънт и маркетинг” от ИУ - Варна. Експерт по разработване и управление на проекти с европейско финансиране. С опит като ръководител звено “Европейски програми и проекти” в Община Попово, за разработването и управлението на проекти с европейско финансиране, основно за публични бенефициенти. Има над 15 години опит в местната власт, където заема различни позиции в Община Попово. Заместник-областен управител на област Търговище в периода 2014-2016г. Народен представител от регион Търговище в 49-то Народно събрание от БСП.


"БСП остава единствената партия с точно и ясно разписана управленска програма за всички сфери на обществения живот"


"Сглобката е вредно политическо явление, което съсипа държавата"


- Какво според Вас трябва да е бъдещото управление на България след това, което имахме през последните 9 месеца в лицето на "сглобката"?
- През всички тези месеци лично бях свидетел как олигархични формации разпарчетосваха държавата и си разменяха парченца от нея, без никаква мисъл, камо ли отговорност и грижа към народа! Беше брутално, безпардонно, срамно и без аналог в историята на България!
Избирателите трябва да се надигнат и да не допускат повече това да се повтаря!
България категорично има нужда от ляво управление и автентичното ляво на българската политическа сцена днес остана само БСП. Коалиция "БСП за България" доказано във времето остана единствената истинска опозиция на това статукво и в подобен размирен исторически момент като сегашния, БСП остава единствената възможна алтернатива срещу това разграбване!
- Какво Ви мотивира да се кандидатирате за депутат от БСП? Как ще мотивирате избирателите да припознаят БСП като единствена алтернатива и възможност за изход от политическата и икономическа криза?
- Независимо от това дали говорим за ляво или дясно ориентирани политики, БСП остава единствената партия с точно и ясно разписана управленска програма за всички сфери на обществения живот. Управлението на една държава е отговорен процес и е редно да се върши планирано и социално отговорно. В нашата програма, ние от БСП сме разписали редица конкретни приложими мерки  за повишаване стандарта на живот на хората - сред тях са увеличението на МРЗ, преизчисляването на пенсиите, безплатните учебници за децата, безплатни лекарства за деца и пенсионери, годишен ваучер за култура за учащите, програми за финансиране на спорта и младите таланти и т.н. Всички тези неща, както и механизмите за тяхната реализация са подробно разработени в програмата ни.
- Как върви предизборната надпревара в Търговище, където сте водач на листата на коалиция "БСП за България"?
- Това ще разберем от резултатите след 9-ти юни. Ние даваме всичко от себе си в тази кампания - стараем се да сме близо до хората, очи в очи, да говорим с колкото се може повече от тях, защото по-ценно от личният контакт няма. Искрено се надявам те да оценят това, а не чужди скъпи кампании с луксозни рекламни материали, гръмки обещания и шумни скъпи концерти. Защото кампанията ще свърши, а после ни чака многото истинска работа да си оправим родината. Вярвам, че от личните контакти сега,  избирателите ще разберат, че именно в нашите редици има истински отговорни, родолюбиви и подготвени хора за работа след изборите!
- Бихте ли представили накратко какви хора са включени листата.
- Млади, енергични, амбициозни и мотивирани!
- Кой е основният опонент на БСП на тези избори?
- Разбира се "сглобката" с всичките й "градивни елементи" - това вредно политическо явление, което  съсипа държавата - статуквото в лицето на ГЕРБ и ДПС, срещу което ние останахме единствената неотстъпна опозиция през годините и "спасителите" от ПП-ДБ, които дойдоха 2020 г. със заявката, че ще "чегъртат" статуквото, а накрая удобно и изгодно се прегърнаха с тях - това са нашите опоненти. Ние от БСП останахме единствената категорична опозиция, единствената възможна алтернатива на това безумие.
- Какви са основните проблеми на хората в Търговище и региона? Като водач на листата как ще работите за защита на техните интереси?
- Търговище е особен, много различен регион - което води неминуемо както негативи, така и своите позитиви.
Трябва да се работи активно по единението на хората и спиране на изкуственото разединение, което им се налага. Основен проблем на местните хора е ниският стандарт на живот, ниските доходи - трябва да се борим с бедността, а социалните политики с практично  мерки за повишаване на доходите са основен приоритет в нашата програма. Съществен фактор за това е и подобряването на инфраструктурата. Райони като нашия, без добра инфраструктура, не са привлекателни за бизнеса и инвеститорите - от там идва и проблема с ограничените  възможности за реализация и конкурентно заплащане на работещите.
- Коя е първата дейност, с която ще трябва да се захванат новите депутати от следващото Народно събрание? Какви са конкретно Вашите приоритети?
- Не просто за мен, а за целия български народ в момента най-спешният и най-голям приоритет е гарантирането на мира. България не бива по никакъв начин да се включва в чужди конфликти, и не е редно за чужди битки за влияние да се лее невинна българска кръв. Още по-абсурдно е, когато говорим за братоубийствена война, в която се бият два братски на нашия народи.
- Защо трябва да се гласува за кандидатите на "БСП за България" и какви са вашите послания към избирателите?
- Преди всичко трябва да се гласува - активно, масово - защото само високата избирателна активност може да победи купения и корпоративен вот и да даде едни по-различни резултати от тези избори. И разбира се - трябва да се гласува за БСП, защото както вече казах - доказано през годините, ние останахме единствената вярна и последователна опозиция и защото в това кризисно време бедният български народ има нужда от истински леви социални политики!

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 0

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 2

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 0

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 1

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ