02 Юли 2024вторник06:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Събина Петканска: Защо левият избирател да гласува за БСП

автор:Дума

visibility 465

До изборите на 9 юни остават само няколко дни и голяма част от българските  граждани решили да гласуват вече в голяма степен са направили избора си -дали да гласуват за леви, десни, националистически или други  политически партии. Голяма част от тях са решили  и за коя партия конкретно да гласуват. Но и не малка част от около 10 % от решилите да гласуват, още не са направили окончателния си избор коя конкретно партия да изберат. Навярно до оставащите още три дни до изборите и в самия изборен ден, определена част от нерешилите да гласуват ще променят решението си и ще трябва да направят своя избор. 

Ще споделя разбирането си защо избирателите ориентирали се към гласуване за леви партии е най- добре да изберат БСП като свой представител в местния и европейския парламенти:

Първият прагматичен  мотив е защото от основните леви партии като БСП, „Солидарна България” и „Левицата”, в бъдещия национален и европейски парламенти, представители ще изпрати само БСП. А Ваня Григорова -  М. Манолова и „Левицата” няма да влязат в парламента и от гласа на избирателите, гласували за тях, само 10 % ще отиде за лявото и 90 % за десни и националистически партии.

И за да не бъде изгубен вотът на левия избирател, най- правилното решение за тях е да гласуват за БСП, като единствената автентична лява партия, която ще влезе категорично в местния и европейски парламенти .

Втория не маловажен мотив е, защото с добрия резултат на БСП и не влизането в парламента на Ваня Григорова – Мая Манолова „Солидарна България”  и „Левицата”, ще се намали натиска за овладяване на БСП, на което БСП е подложена от няколко години. Ще се прекрати вероятността за превръщането и във второ Възраждане. Каквито по същество са Левицата и позициите на Ваня Григорова – Мая Маноло.

БСП ще може много по-спокойно да се подготви и осъществи вътрешнопартийния  си избор, евентуално Корнелия Нинова  да продължи да е председател на БСП и да довърши започнатите реформи в БСП. С което БСП постепенно да се превърне в нормална проевропейска социалдемократическа партия.

Която да  стане център на лявото като присъедини към себе си всички почтени социалисти, които по някакви причини са напуснали БСП или са се дистанцирали от активния политически живот, активисти, симпатизанти и  избиратели. А не чрез безсмислени коалиции, наложени преди години от Първанов , които вече над 20 години разрушават БСП .

Защото, проектът на В. Григорова и М. Манолова е личен и авторитарен проект, в който няма идеология, програма, структура, екип и основната цел на този проект е личното оцеляване и политическо развитие на Ваня Григорова – М. Манолова като патерица на други политически сили. Най-вероятно на ГЕРБ и ДПС или „Възраждане” .

Нещо, което се видя много ясно при безпардонното им напускане на „Левицата” и конфузната ситуация, в която изпаднаха най-вече Таков и Паскалев.

Защото, БСП е точно обратното на В. Григорова – Мая Манолова  – партия с история  над 130 години, с идеология, програми, дългосрочни цели, със структура и кадри в цялата страна, включително и авторитети, работили с поколения за БСП, с младежка организация, с авторитет сред българската общественост, нарастващ авторитет ,поради факта че   в последните 15 години остана единствената алтернатива на  модела ГЕРБ . 

Защото, БСП като член на ПЕС, за разлика от В. Григорова – М. Манолова и Левицата, може да окаже много ползотворно влияние за промяна на идеологията и развитието  на ПЕС, а от там и  за развитие на ЕС .

Най-вече в частта на политиките на ПЕС за миграцията, мястото на джендър идеологията, социалните политики и много други важни позиции, свързани с развитието на левите партии в ЕС и на самия ЕС. Позиции и програми  на ПЕС, които животът в последните години, особено след засилената миграция,  корона кризата и войната в Украйна показва категорично, че са  грешни, несъстоятелни и вредни за бъдещето на ЕС. Започна да се разбира, че позициите на БСП са дългосрочно по-правилните от тези на ПЕС за развитието на левите партии в ЕС и на самия ЕС.

Защото, с подкрепата за В. Григорова-М. Манолова и „Левицата” - ще  подкрепят антиевропейските настроения.

С влизането им в националния и европейските парламенти, ще се даде подкрепа на антиевропейските сили ,които са за излизането на България от ЕС и дори убиването на проекта ЕС.

А с подкрепата от левия избирател  на БСП се дава шанс за продължаващото интегриране на България към ЕС и развитието и на ЕС. Което е от изключително важно значение за просперитета на България и българското общество. Избор, който България е направила и който се подкрепя от 80 % от българското общество – продължаваща интеграция в ЕС на България .

И не на последно място –  при един добър изборен резултат на БСП, БСП може да се превърне в естествен център на обединение на различни политически сили за излизане от модела „ГЕРБ”.

Било чрез съответна коалиция или приети принципи за формиране на експертно правителство с определени цели и конкретни задачи .

След отказа на ИТН да управляват и да  се борят за промяна на модела, след провала на ПП-ДБ да направят промяна, най-естественото политическо развитие в България е БСП, като единствената политическа сила, която последователно се бори срещу модела „ГЕРБ”, да обедини около себе си останалите политически партии, които са против модела „ГЕРБ” и да бъдат  осъществени така нужните реформи в България, които спъват развитието ни като нормална европейска държава вече 30 години .

С тези  прагматични и логични изводи се обръщам с предложение към левите избиратели: Изберете БСП с бюлетина номер 24  на предстоящите национални  и европейски избори.

Позиция на БСП

автор:Дума

visibility 25

ГДБОП разби база за производство на фалшиви пари

автор:Дума

visibility 485

Как да се предпазим от пожари?

автор:Дума

visibility 475

Без Корнелия Нинова на прекия избор

автор:Дума

visibility 454

/ брой: 122

Токът поскъпва средно с 1,77%, парното поевтинява с 8,47%

автор:Дума

visibility 382

/ брой: 122

Лихвите по потребителските кредити тръгнаха нагоре

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 122

ДДС приходите няма да излязат и тази година

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 122

Служебната власт с нов заем от 400 млн. лв. през юли

автор:Дума

visibility 388

/ брой: 122

Третата световна ще започне от Израел

автор:Дума

visibility 513

/ брой: 122

Франция избира Национално събрание

автор:Дума

visibility 448

/ брой: 122

Орбан обяви нова група в Европейския парламент

автор:Дума

visibility 424

/ брой: 122

Докъде се докарахме

автор:Мая Йовановска

visibility 442

/ брой: 122

С такси, без такси

автор:Деси Велева

visibility 385

/ брой: 122

Избори

автор:Марин Милашки

visibility 384

/ брой: 122

Голямата цел на БСП - обединението в ляво

автор:Дума

visibility 417

/ брой: 122

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ