19 Юни 2024сряда12:01 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пресконференция на Корнелия Нинова

автор:Дума

visibility 2091

„Оценявам нашите резултати като катастрофални, поради което поемам политическата отговорност и подавам оставка.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията. 

Тя обяви, че свиква Националния съвет, който трябва да избере един от заместник-председателите, който да довърши мандата и да организира пълен цикъл отчети и избори в цялата партия. 

„Това означава нови общински председатели, областни председатели, структури на женското, младежкото и движението на ветераните , пряк избор на председател през септември и Конгрес през октомври. Това е процесът, който трябва да извърви партията и мерките, които трябва да вземе за промяна на състоянието, в което се намира в момента”, обясни Нинова. 

Тя изказа благодарност към всички, които са подкрепили БСП на изборите, към членовете, симпатизантите, доброволците и кандидатите. 

„Най-голямата тревога и проблем за България е дъното на избирателната активност. Изключително ниската избирателна активност е наказания за всички в политическата система. Този път протестният вот се изрази с негласуване. И ако и сега не ни светне червената лампа и не се вземат мерки, следващият път сигурно ще е още по-катастрофално”, предупреди Корнелия Нинова. 

Според лидера на БСП на тези избори няма победител, тъй като всички, без ДПС и ИТН, губят гласове. 

„ГЕРБ, макар и да са първа сила, трудно биха имали претенцията да управляват от името на по-малко от една десета на българските гласоподаватели”, коментира тя. 

По думите на Нинова  тази фрагментация означава нестабилност и трябва да се работи в посока това да бъде коригирано. Тя посочи още, че вече няма голяма партия, а увеличаващо се представителство на много малки партии в парламента. 

„За нас е пълен провал поведението на българската социология. Нито една от техните прогнози не се сбъдва в тези резултати. Не само на традиционните партии, но никой не улови дори и най-малкото движение на новата партия „Величие”, коментира още Корнелия Нинова. 

„Стана ясно, че вляво няма нищо друго сериозно, освен БСП. Всички приказки за голяма нова лява вълна – „Солидарна България” и „Левицата” – приключиха. Единствено „БСП за България” представлява лявото в парламента в парламентарната република”, изведе като извод от изборните резултати Нинова.

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 0

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 2

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 0

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 1

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ