20 Юни 2024четвъртък00:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кристиан Вигенин от Ямбол: Спрете тази война – ЕС е пространство за мир

БСП означава мир – това е нашата кауза, заяви кандидатът за евродепутат Александър Симов

автор:Дума

visibility 2872

„Ние, социалистите, казваме – спрете тази война! Нищо от нещата, за които говорим – по-високи доходи, по-добра инфраструктура, няма да имат смисъл, ако няма мир.“ Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ за европейските избори и тази за народни представители от 31 МИР Ямбол Кристиан Вигенин на закриването на кампанията на социалистите в областния център.  

„Европа е пространство за мир, това е основната ценност. Това е нашата кауза. БСП означава мир”, допълни Александър Симов, също кандидат за евродепутат, който бе гост на събитието.  

Пред членове и симпатизанти, изпълнили голямата зала на община Ямбол, кандидатите за Европейския парламент и за Народното събрание представиха основните политики, които ще отстояват на национално и на европейско ниво. 

Кристиан Вигенин акцентира върху конкретни ангажименти, които касаят региона: „Какво искат хората от община Болярово, например? Те искат границата да се пази добре, да имат сигурност с действащо полицейско управление, в което преобладаващо да работят местни хора. Искат мобилните оператори да осигурят нормално покритие на мрежите си, искат инвестиции, за да може младите хора да остават там. Искат нормални пътища. Много ли е това?”  

Той припомни, че БСП от няколко години има разработена програма с целенасочени мерки за района на „Странджа-Сакар”.  

„Сигурен и безопасен четирилентов път в участъка с. Окоп – ГКПП „Лесово”, който да осигури нормално движение по това все по-натоварено международно трасе, е една от най-спешните задачи“, напомни Кристиан Вигенин. Той изрази възмущението си, че този очевиден приоритет за региона, все още не намира своето решение и се отлага във времето, както е и с  железопътната връзка Ямбол – Елхово – Одрин. 

„Толкова ли е сложно държавата да реши част от европейските пари и част от бюджета да се заделят конкретно за обновяването на ВиК мрежата и да не изтича водата от старите водопроводи”, повдигна друг наболял за региона въпрос водачът на листата. 

Вигенин посочи като приоритет и изграждането на обща индустриална зона между Ямбол и Сливен, с участието на община „Тунджа”, за да бъде регионът конкурентен на съседните големи индустриални центрове и за да има шанс за реализация именно тук на младите хора. 

Своите лични каузи споделиха и останалите кандидати от листата на „БСП за България” в Ямболско: Красимир Йорданов, Иван Гендов, Йордан Йорданов, Красимир Кръстев, доц. Милен Димов, Стефка Анастасова и Александър Василев. Те обхващат всички най-важни теми, като защита на родното селско стопанство, доходи и икономика, борба с корупцията и електронно управление, образование и култура, опазване на околната среда. 

„Аз никога не съм си мислил, че председател на Европейската комисия открито и цинично ще ни каже: „Гответе се за война!“ Аз мислех, че ЕС е съюз на мира – след пепелищата на Втората световна война, след големите уроци, които старият континент научи тогава”, заяви Александър Симов.  

Според него Европейският съюз може да бъде силен само когато е пространство за мир. „Затова гласът за БСП е най-важен. Мирът е основната ценност, това е нашата кауза, БСП означава мир!”, добави той. 

„Аз съм баща на двама сина и не съм спокоен. Трябва на всички да бъде ясно – БСП няма да позволи българските деца, българските мъже да умират на чужда земя за чужди интереси”, обърна се емоционално към аудиторията Кристиан Вигенин. Той подчерта, че БСП е готова на крайни действия, за да не позволи въвличането на страна във военния конфликт.  

В заключение Вигенин призова на 9 юни да се гласува и в двете бюлетини с номер 24: „Победа! И нека да пребъде България!“

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 375

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 353

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 392

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 338

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ