19 Юни 2024сряда22:01 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Борислав Гуцанов: Имаме решение да не подкрепяме правителство на ГЕРБ и ДПС

Ако искаме България да излезе от сегашната си ситуация, е нужно голямо ляво обединение

автор:Дума

visibility 893

„Има решение на Конгреса на БСП да не подкрепяме правителство на ГЕРБ и ДПС. Няма как това да бъде нарушено.“ Това заяви организационният секретар на Изпълнителното бюро на БСП Борислав Гуцанов в предаването „Денят започва“ на БНТ.

По думите му трябва да се търси път към експертен кабинет и правителство на националното съгласие, но не това предлагат ГЕРБ.

„Правителство, в който министър-председателят и основните министри ще бъдат от ГЕРБ, не е експертен кабинет. В него трябва да има безспорни личности“, подчерта Гуцанов.

Според него не може да се вменява отговорност на БСП, като пета политическа сила, отговорността за съставяне на правителство.

Борислав Гуцанов посочи, че Националният съвет на БСП е взел решение за влизане в пълен цикъл отчети и избори, което означава, че започва процедурата за издигане на нови кандидати за председатели на областни, общински, районни, градски съвети, респективно и за председател на БСП.

„Ако се припознае тази политика, която аз искам да се води в БСП – на диалог вътре в партията и на диалог извън нея, с всички леви партии и формации, за да има силно и консолидирано ляво обединение – и ако получа номинации,  ще се кандидатирам за председател“, отговори той на журналистически въпрос по темата.

„Имаше много социалисти, които бяха обидени, един път, и второ, не намерихме път към всяка една от левите партии. Мисля, че това трябва да бъде направено в момента. И да се затворят фронтовете, дори към някои институции, като президентската. Обединението е нужно, защото на България ѝ е необходима силна лява партия“, посочи Гуцанов.

Според него е нужно голямо ляво обединение, за да излезе България от ситуацията, в която се намира.

„Не е нормално за 3 години да има 6 парламентарни избора. Няма как тази държава да върви по този път. Не е нормално Европа и светът да се тресат от кризи и ние да не го осъзнаваме, по кой път тръгваме и как да направим така, че хората да живеят по-нормално и по-достойно. Ключово за нас е опазването на мира“, каза Борислав Гуцанов.

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 334

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 306

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 280

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 315

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 277

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ