23 Юни 2024неделя07:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Опитали да източат 100 000 лева от община Дупница

Кметът Първан Дангов сигнализира за опит за измама с бюджетни пари

/ брой: 115

автор:Дума

visibility 877

Прокуратурата проверява сигнал за опит за измама с пари на община Дупница, съобщиха от обвинението. Сигналът е подаден от кмета Първан Дангов. Според него по незаконен начин е бил направен опит за паричен превод на 100 хил. лева по договор. Парите са блокирани от банката, вследствие на което не е нанесена щета на бюджета на общината.
Дангов разказа, че в общината е пристигнал имейл от фирмата, на която се дължат пари по договор, свързан с управлението на отпадъците. В имейла е било посочено, че фирмата е променила банковата си сметка и иска парите да й бъдат превеждани по нея. От кметството са обработили платежно нареждане за превод на парите. "След задълбочена проверка разбрахме, че е направен опит за измама, но не от фирмата, а от трето лице, нямащо нищо общо с нея. В момента се води вътрешно разследване по случая", поясни за БТА кметът.
Кметът Дангов е разпоредил вътрешна проверка в администрацията, за да се изясни защо се е стигнало до тук. „Най-важното е това, че паричните средства са налични и са под запор в банката“, каза кметът.
Незабавно по случая е образувана прокурорска преписка. Проверката на съдържащите се в сигнала данни е възложена на отдел „Икономическа полиция“ на ОД на МВР-Кюстендил.
ДУМА припомня, че малко преди Нова година служители на община Дупница подадоха сигнал в полицията за открити в обект, помещение, на градския стадион "Бончук", три устройства с 19 елемента за "копаене" на криптовалута. И тогава прокуратурата се зае със случая.  Според кмета на Дупница Дангов общината е била ощетена с кражба на ток.

Таксиджиите нащрек: индийците им взимат хляба

автор:Дума

visibility 755

/ брой: 116

Алкохолът и тютюнът у нас - най-евтини в ЕС

автор:Дума

visibility 661

/ брой: 116

24 нови ракетни площадки срещу градушки

автор:Дума

visibility 652

/ брой: 116

Русия и Виетнам - все по-близки

автор:Дума

visibility 813

/ брой: 116

Шолц търси решение за миграцията

автор:Дума

visibility 706

/ брой: 116

"Хизбула" заплаши и Кипър

автор:Дума

visibility 662

/ брой: 116

Още един провал

автор:Деси Велева

visibility 804

/ брой: 116

По-добри времена

автор:Мая Йовановска

visibility 707

/ брой: 116

За късия хоризонт

visibility 679

/ брой: 116

Войната, която пак ни напомня: "Хора, бдете!"

автор:Евгений Белий

visibility 741

/ брой: 116

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ