08 Август 2024четвъртък12:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Хлебарите искат стандарт за насъщния

/ брой: 154

автор:Дана Русева

visibility 2323

Идеята за въвеждане на стандарт в производството на масовия хляб у нас излезе от Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите. Още през февруари това предложение беше направено от регионалната организация на съюза в Монтана. "Стандарт е нужен, за да не се говори какво и как се слага в насъщния, а и защото цената на масовия хляб трябва да бъде и достъпна, и почти еднаква", заяви председателят на Регионалната организация на хлебарите и сладкарите-Добрич, Тошко Няголов. В индустриалните предприятия за хляб се влагат и доста други компоненти, които абсорбират повече вода. Това води до по-голям рандеман и оттам се повишава цената за сметка на брашното. Едно е да вложиш например 50 кг брашно, а друго 45 кг. С 5 кг се произвеждат още 20 хляба, обясни собственикът на фурна.
Предложението на федерацията за стандарта е в Министерството на земеделието, а сега се оказва, че индустриалните производители казват, че и те искат стандарт, казва още той. Предполага се, че до края на август ще бъдат въведени и стандарти в хлебопроизводството. Тогава на пазара ще има масов хляб - типов, "Добруджа" и "Стара Загора", за които ще се знае какво съдържат. В технологичните документации, които се използват, виждаме че има по 3-4  Е-та. Ако има стандарт за масовия хляб, това ще гарантира, че в него ще има истинско брашно, казва Няголов.

Има само два пола - мъж и жена

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 150

5 загинали при катастрофи с електрически тротинетки

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 150

70 къщи с щети след взривовете в Елин Пелин

автор:Дума

visibility 178

/ брой: 150

Пореден опит да купим нови влакове

автор:Дума

visibility 194

/ брой: 150

ББР си върна само 5 млн. лв. от 150 млн. лв. кредит

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 150

Отпускат кредити за замяна на печки на твърдо гориво с ВЕИ

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 150

Вдигат таксите за контрол на храните

автор:Дума

visibility 192

/ брой: 150

Водна криза грози Гърция

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 150

Германците искат предсрочни избори

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 150

Разширяват затворите във Великобритания

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 150

Армията декларира лоялност към Мадуро

автор:Дума

visibility 190

/ брой: 150

Феноменална промяна

автор:Александър Симов

visibility 213

/ брой: 150

На автопилот

visibility 238

/ брой: 150

Кой календар са гледали МОН?

visibility 209

/ брой: 150

Фермери, не смесвайте стадата при паша!

visibility 187

/ брой: 150

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ