19 Юни 2024сряда13:46 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Евролицемерие

/ брой: 105

автор:Таня Глухчева

visibility 1843

Франция гласува закон за чуждестранното влияние. От Европейския съюз приветстват решението. В това нямаше да има нищо лошо, ако не се измерваше с друг аршин подобен закон, одобрен от правителството в Грузия. Там вече от ЕС укорително размахаха пръст, а от САЩ заплашиха със санкции депутати, подкрепили текста.
Възниква въпросът - е, нали все е закон срещу чужда намеса? Да, но в случая с Париж е срещу руска намеса - ще бълва дезинформация, следователно, французите са взели правилното решение. При грузинците чуждото влияние е свързано с НПО-та, финансирани предимно от Джордж Сорос. О, какво светотатство! Така се получава, когато дългата ръка на Кремъл държи в стоманената си хватка управляващите в тази кавказка република, която вече трудно ща види светло европейско бъдеще. Не е ли евролицемерие?
Хем е смешно, хем жалко, хем като виц. Как може това нещо да се обясни на едно дете или човек от друг континент? И в единия случай имаме закон за чуждестранно влияние и в другия - пак същото. Но в първия случай е добър, а във втория - лош.
Нормалният човек би попитал - има ли значение какво е влиянието, щом все е чуждо? Но, Европа отдавна е доказала, че е безсмислено да се опитваме да търсим логика в решенията й. Тя не харесва мислещи и питащи хора. Само трябва да приемаш всичко безропотно и да го възхваляваш. Иначе, лошо ти се пише. Като една Унгария, която Брюксел заплашва да й отнеме правото на глас.
Така се започва - първо се запушва устата на по-инакомислещите медии, а после се преминава на друг етап - политическа цензура. Ако си решил да влезеш в ролята на черната овца, трябва да си подготвен на всичко: преследване, разследване, глоби, вероятно по-нататък - съд и затвор или направо - няколко куршума от упор.
Евролицемерието все повече напомня на фашизма. Дори, ако Хитлер беше жив навярно щеше да си води записки как се смазва едно общество. Без газови камери, все пак живеем в 21 в., вече сме "по-цивилизовани" и само ще се лепенки по устата на онези, които могат да разсъждават.

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 0

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 2

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 0

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 1

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ