19 Юни 2024сряда09:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Безотговорност

/ брой: 107

автор:Ина Михайлова

visibility 1769

Масова подмяна на членовете на секционни избирателни комисии (СИК) беляза вота за Народно събрание и Европейски парламент в Благоевград, Монтана и Хасково. Само в Благоевградско над 400 души изведнъж прозряха, че работата в СИК им идва преко сили. Мистериозна болест пък тръшна 30 на сто от членовете на СИК в Хасково и Монтана. Повечето от новите попълнения изобщо не са минали обучение, което буди тревога за прецизността на изборните резултати.
Не си спомням чак такава безотговорност да е имало при организацията и провеждането на избори в България в последните 30 и повече години. Едва в последните два дни и часове ли разбраха дезертьорите каква работа ги чака? Нали минаха през обучение, нали бяха подготвени за изборния процес? Защо не се отказаха преди седмица?
А ЦИК часове преди вота дори гласува верните протоколи да се стимулират с 25 лв. извън възнаграждението, което получават членовете и председателите на СИК. Е, това ако има обяснение, здраве му кажи!
Какво е задължението на СИК? В крайна сметка - да попълни протокол, нали така? И затова членовете получават определено възнаграждение. Ако протоколът обаче е верен - бонус от 25 лева. Ако не е - чисто възнаграждение, без бонус.
В Сферата на конспирациите дали ЦИК не е "подушила" зреещия проблем с масовото дезертьорство на членове на секционни комисии?
Ами ако някой е дирижирал масовия отбой?
Ами ако някой е искал по този начин да саботира изборния процес, за да може избирателната активност да пада и да работи за определени политически сили?
Ами ако мудността на новите в СИК забатачи изборния процес, натрупат се опашки и хората се демотивират от висене на тях?
Ами ако...
Сигурно може да се зададат още въпроси. Надявам се след вота да има отговори и факти. Например от кои партии са подменените членове на секционни комисии? Има ли "интересни" лица сред новите?
Безотговорността на българина отбеляза нов връх. Нямаше да се случи всичко това, ако не беше и повсеместната безнаказаност, която царува в държавата. Ако имаше санкции, едва ли толкова членове на секционни комисии рязко щяха да се разболеят. Или внезапно да пресметнат, че еднодневната надница между 234 и 275 лева, каквито са възнагражденията в СИК (има хора, които живеят с тези пари цял месец!), не си струва за цялата хамалогия и бумащина.
Направо да зачертаем изборите, а?!

Канят се да забранят най-старите коли у нас

автор:Дума

visibility 496

/ брой: 113

Енергийният министър обещава под 1,5% поскъпване на тока

автор:Дума

visibility 488

/ брой: 113

Реконструират Бетонния мост в Пловдив за 6 месеца

автор:Дума

visibility 467

/ брой: 113

Експерт: Докладът ще каже, че не сме готови за еврото

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 113

НАТО иска още ядрени оръжия в готовност

автор:Дума

visibility 512

/ брой: 113

Визита на Путин в Ханой скара САЩ и Виетнам

автор:Дума

visibility 556

/ брой: 113

Нетаняху разпусна военновременния кабинет

автор:Дума

visibility 467

/ брой: 113

ООН: Светът се проваля в битката с бедността

автор:Дума

visibility 459

/ брой: 113

Екощуротии

автор:Мая Йовановска

visibility 493

/ брой: 113

Пламъкът, който продължава да гори

автор:Евгений Белий

visibility 548

/ брой: 113

Нови "ценности"

автор:Таня Глухчева

visibility 495

/ брой: 113

Социално инженерство

/ брой: 113

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ