27 Юни 2024четвъртък22:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Атанас Зафиров: БСП показваме, че алтернатива на сглобката има

автор:Дума

visibility 1928

„Целта на БСП е да покажем, че има алтернатива на сглобката и да дадем надежда на хората.“ Това заяви Атанас Зафиров, водач на листите на „БСП за България“ във Велико Търново и Хасково, в предаването „Тази сутрин“ на bTV. 

Според него в тази предизборна кампания са се върнали страховете в обществото. „Има страх на хората да участват в предизборни срещи, страх да изразяват ясно своите предпочитания и страх, че могат да загубят бизнеса или работата си, ако не гласуват по „правилния“ начин. Това е особено видимо в общини, в които доминират ГЕРБ“, посочи Зафиров и добави: „Ние показваме, че алтернатива има и страховете могат да бъдат победени.“ 

Той определи като друго голямо притеснение на хората това от войната. „БСП е гарантът, че България няма да бъде въвлечена в този ужасяващ военен конфликт на по-малко от 200 км от нашата граница. Вече внесохме в Народното събрание предложения за решения България да не участва с жива сила в конфликта в Украйна и оръжието, което беше подарено, да не се използва нападателно на територията на Руската федерация“, подчерта социалистът. 

Атанас Зафиров обясни защо това  е необходими: „Нескопосаните промени в Конституцията направиха така, че в момента имаме едно служебно правителство, доминирано от ГЕРБ, доминирано от военнолюбци, които във всеки един момент могат да вземат фатално за България решение. Ние нямаме доверие на политици, които сутрин казват едно, следобед правят друго. Затова искаме решение на Народното събрание и гаранция, че това няма да се случи.“ 

По думите му БСП е показала, че когато една партия е отговорна към своите избиратели, дори и с малко депутати може да постига резултати.  

„По този начин в последния ден на Народното събрание по наше настояване отложихме либерализацията на цените на електроенергията за бита с 1 година – нещо, което щеше да удари сериозно по джоба всеки български гражданин“, припомни Зафиров. 

„За 9-те месеца, в които управлявахме, показахме, че може да има управление с мисъл за хората. Показахме, че държавните предприятия могат да бъдат управлявани добре, можем да бъдем на първо място по индустриален растеж в Европа, можем да имаме най-социалния бюджет за последните 30 години. В земеделието показахме как може да няма протести в сектора и че може да има 1 млрд. лв. компенсации за украинската криза“, каза още той.  

„Очаквам значителен ръст на броя на нашите депутати, което ще ни позволи да бъдем алтернатива и да участваме в едно национално отговорно управление, което да сложи на масата преди всичко българския интерес“, сподели Атанас Зафиров за очакванията си от изборите.  

Той изрази оптимизъм и по отношение на резултата на БСП на европейските избори. „В момента на масата е съдбата не само на България, но и на цяла Европа и има огромно значение какви хора ще пратим в Европейския парламент. Нашата листа е съставена от хора, които могат да защитават българския национален интерес. Ние сме единствената партия, която не влезе в съглашателство с мафията и показа различен морал на управление“, заключи Зафиров. 

Официално ни отрязаха за еврозоната през 2025 г.

автор:Дума

visibility 404

/ брой: 120

Плашат с възможна липса на бял, "Добруджа" и типов хляб

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 120

Жилищното кредитиране в България приближава 22 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 120

Шефът на АЕЦ "Козлодуй" призна за инцидент в шести блок

автор:Дума

visibility 376

/ брой: 120

Урсула фон дер Лайен остава начело на ЕК

автор:Дума

visibility 369

/ брой: 120

Сърбия готова да направи компромиси за Косово

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 120

Бивш швейцарски президент оглави Съвета на Европа

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 120

Накратко

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 120

Твърдо "не"

автор:Нора Стоичкова

visibility 372

/ брой: 120

Парламентарното театро на Б.Б.

автор:Александър Симов

visibility 370

/ брой: 120

Путин създава ново поколение олигарси

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 120

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ