26 Юли 2024петък16:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Палитра

Сборна изложба

Лятно време в "Париж"

/ брой: 141

автор:Дума

visibility 206

Столичната галерия "Париж" представя до 14 септември традиционната си сборна лятна експозиция - "Summertime". Участват постоянните автори на галерията, които са представители на различни стилове.
Реализъм и сюрреализъм: Марина Богданова, Андриан Бекяров, Бойко Колев, Димитър Войнов, Иван Стратиев, Станислав Вардев, Григор Ангелов, Кирил Киров и най-новите автори на галерията - Борис Желев, Елена Стоева, Мария Илиева и дебютът на младата художничка и ученичка на Иван Тафров - Мая Трайчева.
Наивизъм: Анета Яламова, Росен Рашев-Рошпака, Стоян Божкилов, Петър Димов, Владимир Шунев и Гуидо Ведовато (Италия). Специално към тях се присъединява, след двугодишно отсъствие, така обичаният от всички художник Димитър Вецин.
Графика, керамика, абстракция: Литографии от Иван Нинов, офорти и живопис от Димитър Каратонев, Петко Антонов и Руслан Котев, както и керамични скулптури от Изабел Немечек.
В общата лятна експозиция "Summertime" посетителите могат да разгледат и да купят някои от най-новите произведения на художниците на галерията, специално създадени за тази колективна изложба. Почти всички участващи творби са с топли, зареждащи цветове, което допълнително допринася за приятното лятно настроение. Те може да се разгледат и онлайн на www.gallery-paris.com.

България пак се размина с нови влакове

автор:Дума

visibility 290

/ брой: 141

Най-опасният пожар са некадърниците с власт

автор:Дума

visibility 298

/ брой: 141

КЗК даде зелена светлина на БАКБ да купи Токуда банк

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 141

Военен съюз срещу Иран

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 141

ЕК заведе три дела срещу България

автор:Дума

visibility 279

/ брой: 141

Гърция екстрадира българин в САЩ

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 141

Германия отказва войници и оръжия срещу Русия

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 141

Идеята

автор:Стефан Продев

visibility 246

/ брой: 141

Душевна нищета

visibility 217

/ брой: 141

Блед символ

автор:Евгени Гаврилов

visibility 269

/ брой: 141

Строителни илюзии

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1085

/ брой: 140

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ