27 Юли 2024събота21:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гуцанов от Бузлуджа: Оттук нататък левицата сме заедно към политическия връх

автор:Дума

visibility 517

“Трябва да сме наясно, че разделени не можем да променим към по-добро страната и живота на всеки един българин. Ние искаме да видим по-красива и по-мирна България. Затова започнахме обединение. Първо, в БСП – на хора, които в последните години ги обидихме, хора, които имаха какво дадат на БСП - да затворим тази  вътрешнопартийна страница в БСП. На второ място, подаваме ръка към всички леви партии, за да бъдем заедно, за да бъдем силни. И трето, стига толкова войни с институциите и най-вече – с президента. Няма социалист, който да не ни е казал, че грешахме през тези години. Тези три фактора са основата, по която трябва да тръгнем и с общи политики на цялата левица да променим страната за по-добър живот на всички българи“. Това заяви председателят на парламентарната група на БСП за България Борислав Гуцанов от сцената на историческата поляна. Традиционното отбелязване на началото на организираното социалистически движение тази година е под мотото “Заедно! Началото е Бузлуджа”.

Гуцанов отбеляза, че преди ден в Стара Загора БСП и 17 леви формации подписаха обща декларация за общи действия и създаване на управленска програма, която да помогне за подобряване на живота на хората: “И това е само началото. Началото към промяна в  България.“

Той акцентира колко е важно обединението, за да може реално БСП да работи за хората и за страната.

 „Всеки един от нас е учил притчата за стрелите на хан Кубрат, няма някой, който да не я знае. Защо ние я забравихме? Защо забравихме и девиза „Съединението прави силата“? Този урок беше тежък, но важен. Оттук нататък, от този исторически връх, който го изкачихме, трябва да изкачим върха на политическата победа. Заедно към промяната на нашата красива и единствена Родина България.“

България пак се размина с нови влакове

автор:Дума

visibility 1134

/ брой: 141

Най-опасният пожар са некадърниците с власт

автор:Дума

visibility 1113

/ брой: 141

КЗК даде зелена светлина на БАКБ да купи Токуда банк

автор:Дума

visibility 916

/ брой: 141

Военен съюз срещу Иран

автор:Дума

visibility 1029

/ брой: 141

ЕК заведе три дела срещу България

автор:Дума

visibility 1085

/ брой: 141

Гърция екстрадира българин в САЩ

автор:Дума

visibility 965

/ брой: 141

Германия отказва войници и оръжия срещу Русия

автор:Дума

visibility 1013

/ брой: 141

Душата и сърцето на БСП

автор:Александър Симов

visibility 579

/ брой: 141

Бузлуджа е началото

visibility 476

/ брой: 141

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ