19 Юни 2024сряда20:49 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ядрена гъба над Нова земя, след това удар по Европа

Възможно е Вашингтон коварно да ни тласка точно към този сценарий. САЩ печелят от голяма война в Европа, след която ще нулират всичко - от колосалния си национален дълг до дребните егоистични проблеми на семейство Байдън

/ брой: 108

visibility 1686

Царьград ТВ

*Според „Прозореца на Овертон“ за всяка спорна идея или проблем в обществото съществува т.нар. „Прозорец на възможностите“. В рамките на този прозорец идеите могат да се обсъждат масово, да се пропагандират и да се закрепят нормативно. Прозорецът се движи, като променя възможностите - от стадий на немислимото, съвършено чуждото на обществения морал и напълно отхвърлено, до стадий на нормата, тоест до нещо вече приемано от масовото съзнание

Войнственото изявление на Владимир Путин бе в отговор на дръзката реч на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който каза: Украйна може да нанесе удари по военни цели на територията на „Стара Русия“!
Десет страни вече дадоха принципното си съгласие - Франция, Литва, Латвия, Швеция, Естония, Полша, Финландия, Чехия, Великобритания и Нидерландия.
Самоубийствената позиция на европейците е част от по-мащабния план на НАТО за бавна ескалация на конфликта. Западът се държи дръзко, но засега не дава убедителна причина за незабавен и твърд руски отговор. В края на краищата никой в Русия не говори сериозно за ракетно-ядрен удар по Прага, след като Украйна обстреля Белгород с чешкия „Вампир“.
След Ф-16 украинските въоръжени сили ще получат ли атомна бомба?
Всъщност това е концепцията на „Прозореца на Овертон“*, но не в социологията, а в геополитиката. Сега Макрон говори само за атаки със западно оръжие по местата, от които руснаците атакуват Украйна.
Но ако Русия не реагира, ескалацията ще мине на ново ниво. Те ще започнат да нанасят удари по наши военни летища, складове, радиолокационни станции. Украинците вече атакуваха радарната станция във Воронеж, която е част от националната система за предупреждение за ракетно нападение.
„Ако Русия не отговори, тогава сагата ще приключи с предаването на тактически ядрени оръжия на украинските въоръжени сили, но със „строги условия“ за използване „само срещу войски“ и „само в случай на чудовищни военни престъпления от страна на руската армия“. А те бързо фалшифицират „военните престъпления“, отбелязва политологът Сергей Марков.
Наскоро „Гардиън“ публикува статия, поставяща под въпрос смисъла на „колективна отбрана“. Наистина, защо САЩ трябва да бранят Европа, рискувайки да получат ядрени удари с руската ракета „Сармат“? Дори ако една ядрена война между САЩ и Русия не унищожи човечеството, оцелелите ще бъдат дадени на тепсия на Китай, който ще събере сметаната от конфликта и ще стане единственият световен хегемон.
„Член 5 се нуждае от преразглеждане. И това е вярно точно сега, когато Съединените щати все повече гледат към тихоокеанския регион, докато каузата за защитата на Европа избледнява“, пише британското издание.
В един момент Русия може да обърне шахматната дъска и да сложи край на играта с няколко удара - или с тактическо ядрено оръжие, или с неядрени хиперзвукови оръжия по военни бази в Европа.
Възможно е обаче Вашингтон съзнателно да ни тласка към този сценарий. Американците печелят от голяма война в Европа, след която ще нулират всичко - от колосалния си национален дълг до дребните егоистични проблеми на семейство Байдън.
Но дали всичко ще мине по техния сценарий? Голяма война може и да не се случи, защото Русия просто ще унищожи Европа и ще принуди Запада да участва в нова мирна конференция в Ялта.
Вариантите са малко. Следващата фаза ще доведе до използването на целия стратегически арсенал (Русия и САЩ имат около 8000 ядрени бойни глави), след което, както веднъж каза Путин, „ние ще отидем в рая, и те просто ще умрат.
Мнозина европейски анализатори са скептични за военните възможности на ЕС. Особено ако преди това руснаците нанесат ракетни удари по военната инфраструктура на основните европейски страни. Уязвимата зона на врага е много по-дълбока - Балтийските държави, Полша, Германия, Румъния, България.
Ако Франция и Великобритания активират ядрения си потенциал, ще трябва да отидем отвъд тактическите ядрени оръжия и да ги ударим със стратегически ракети, което ще доведе до тяхното унищожение, пише военният анализатор Юрий Баранчик.
Но в този случай Източна Европа ще бъде унищожена, с изключение на страните, които заемат неутрална позиция - Унгария, Словакия, може би Сърбия. Според експерти има всички шансове това да се случи това лято.
Русия все още има други средства, които ще охладят европейците:
Първо, страната ни може да пререже подводните кабели на дъното на Атлантика, свързващи Европа със САЩ. Мрежата ще спре да работи и репортажите на CNN от Източния фронт ще спрат.
Второ, разузнавателните безпилотни самолети на НАТО, които обикалят над неутралните води на Черно море и коригират ударите на украинските въоръжени сили, ще бъдат атакувани. Те могат да бъдат свалени не от руснаците (това е повод за война), а от „черноморски хуси“, например абхазци, имащи достъп до морето и на които не им хареса, че американските „птици“ летят там, където не са добре дошли.
Трето, Русия може да взриви ядрена бомба на един от полярните ни полигони. Представете си „насладата“ на европейските елити и на жителите на ЕС, гледащи по телевизионните канали как ядрената гъба расте над Нова Земя. Усещането, че следващият акт на тази драма е ядрена гъба над къщите им, може би ще вразуми Европа...

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 334

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 306

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 280

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 315

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 277

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ