21 Юни 2024петък19:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка bgathletic.com

Стефка Костадинова с фурор в Рим

Българите изтърваха медалите на Европейското

/ брой: 108

автор:Дума

visibility 129

Стефка Костадинова предизвика фурор с присъствието си на "Стадио Олимпико" в Рим. Световната рекордьорка в скока на височина е специален гост на Европейското първенство по лека атлетика. Мегазвездата на световния спорт бе постоянно търсена за интервюта, селфита и автографи.
Президентът на БОК проследи на живо и окуражи българските представители, като бе неизменно близо до тях на трибуните непосредствено до секторите за скокове. "Най-високата дама в света" получи благодарност от Рини ван Лееуин. Нидерландският специалист изведе Мирела Демирева до четвъртото място във Вечния град.
34-годишната скачачка изтърва медалите, след като три пъти не можа да се справи на 1,95 м. Преди това тя уверено скочи с лекота 1,82, 1,86 и 1,90 м. Софиянката бе безгрешна и още от първия опит преодоля 1,93 м, като не докосна летвата и изравни личното си постижение за сезона. То я доближава до Олимпиадата в Париж.
Състезанието протече при силен дъжд. Шампионка стана Ярослава Магучих (Укр) с 2,01 м, пред Ангелина Топич (Сърб) - 1,97 м, и Ирина Герашченко (Укр) - 1,95 м. Призьорките бяха наградени от Костадинова, която постави световния рекорд в сектора - 2,09 см, в Рим през 1987 г.
Четвърта остана и Александра Начева. На троен скок 22-годишната българка беше в отличията до последния опит, когато бронза й отне Илонис Гийом. Французойката скочи 14,43 м, а пловдивчанката остана с 14,35 м, постигнати от втория опит. Златото заслужи Ана Пелетейро-Компаоре (Исп) с 14,85 м, пред Тугба Данъшмаз (Тур) с 14,57 м. Другата българка във финала - Габриела Петрова, остана шеста с 14,16 м.
Нормативът за Игрите е 14,55 м, но Начева може да влезе и по ранкинг.
Първа днес на "Олимпико" излиза Пламена Миткова, която ще участва в квалификациите на скок дължина. От 21.35 ч. е финалът на висок скок с Тихомир Иванов, а от 22.30 ч. е бягането на 10 км, където ще видим Ясна Петрова.

Таксиджиите нащрек: индийците им взимат хляба

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 116

Алкохолът и тютюнът у нас - най-евтини в ЕС

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 116

24 нови ракетни площадки срещу градушки

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 116

Русия и Виетнам - все по-близки

автор:Дума

visibility 344

/ брой: 116

Шолц търси решение за миграцията

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 116

"Хизбула" заплаши и Кипър

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 116

Още един провал

автор:Деси Велева

visibility 325

/ брой: 116

По-добри времена

автор:Мая Йовановска

visibility 316

/ брой: 116

За късия хоризонт

visibility 272

/ брой: 116

Войната, която пак ни напомня: "Хора, бдете!"

автор:Евгений Белий

visibility 324

/ брой: 116

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ