13 Юли 2024събота19:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ремонтират пъщита с глоби от КАТ

От септември вдигат санкциите за пияни шофьори и превишена скорост, дрегер ще отчита и употребата на наркотици

/ брой: 159

автор:Дума

visibility 1043

Парите, събрани от глоби на шофьори нарушители да отиват в специален фонд за подобряване на инфраструктурата. Част от средствата от фонда да бъдат разпределяни към общините за ремонт на пътища, монтиране на камери и други технически съоръжения. Това предложение дойде вчера от заседанието на междуведомствената комисия, която разработва промените в Закона за движение по пътищата. Идеята е нарушителите на пътя да се превърнат в един вид инвеститори за подобряване на улиците и пътните настилки. Тя е била добре приета от представителите на Държавната комисия по безопасност на движението при МВР.
Очаква се до 30 септември да бъдат готови промените в Закона за движение по пътищата, обяви вътрешният министър Цветан Цветанов. Промените ще засегнат пряко и глобите за пияни шофьори и за превишена скорост. Всички от комисията са се обединили около мнението, че тези санкции трябва да бъдат завишени. Точната сума обаче ще бъде обявена публично до няколко дни. Направено е и предложение, ако дрегерът установи наличие на алкохол у водача, но той не е съгласен с показанията, сам да си заплаща кръвната проба.
Солени ще са глобите и за тези, които шофират без книжка или с отнет талон. Високата скорост, алкохолът и неправоспособните водачи са трите фактора, които водят до най-много убити на пътя, сочи статистиката на МВР. От началото на годината досега при пътни инциденти са загинали 372 души, съобщи министър Цветанов. Това е с 13,6% по-малко от същия период на миналата година, но не е никак успокояващо.
На заседанието стана ясно, че вече е изпратено писмо до шефа на Национална агенция "Пътна инфраструктура" за спешни ремонти на пътищата през летния сезон. Според МВР лошото състояние на пътните настилки е сред основните виновници за многото катастрофи.
От КАТ предупреждават, че месеците юли и август са най-критичните за движение по пътищата, когато се увеличава трафикът от и към морските курорти. Разпоредено е Агенция "Пътна инфраструктура" да се погрижи за подобряване на състоянието на обходните маршрути по тези направления, за да бъдат по-сигурни за пътуващите и да се избягват катастрофи.

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1030

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 961

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1111

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 997

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1123

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1120

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1019

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1038

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ