20 Юни 2024четвъртък11:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Накратко

/ брой: 114

автор:Дума

visibility 146

Жегите в Гърция взеха девет жертви
Зачестиха смъртните случаи на туристи в Гърция, съобщават местните власти. За десет дни бяха намерени девет починали чужденци. Причината за нещастните случаи е, че туристите не се съобразяват с предупрежденията на властите за високите температури.


Опасни горещини в Румъния
Румънската метеорологична служба издаде предупреждение за опасни горещини в столицата Букурещ и още 17 окръга. Очакват се температури между 33 и 35 градуса.


Петролни складове горяха в Азов
Няколко петролни склада горяха след атака с украински дронове в руския град Азов в Ростовска област. Няма пострадали хора. Киев запази мълчание за атаките.


150 души с хранително отравяне в Русия
Трима са арестувани в Русия, след като 150 души от Москва и други градове получиха симптоми на хранително отравяне. Причината е, че компании за хранителни продукти са нарушили санитарни и епидемиологични стандарти, не са представили доклади от лабораторни изследвания и са упражнявали слаб контрол върху производството.


Борис Джонсън агитира с писма на Острова
Десетки хиляди писма, подписани от бившия премиер Борис Джонсън, ще бъдат изпратени до избирателите на Острова. В тях се призовава да гласуват за консерваторите, да предотвратят идването на власт на лейбъристите и да избегнат заплахата Найджъл Фарадж.


Малайзия иска да стане член на БРИКС
Малайзия се готви да стане член на БРИКС, заяви премиерът Ануар Ибрахим. Още 40 страни имат интерес към икономическия съюз, който първоначално включваше Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка.


Тайланд призна еднополовите бракове
Сенатът на Тайланд одобри законопроект за равенството в брака. Това е третата азиатска държава след Непал и Тайван, която признава еднополовите бракове. Решението бе подкрепено с огромно мнозинство - 130 от 152 сенатори гласуваха "за".

Поройни дъждове взеха 11 жертви в Ел Салвадор
Поройни дъждове връхлетяха Централна Америка и взеха 11 жертви в Ел Салвадор. Други 900 души са настанени във временни убежища заради наводнения. В Хондурас над 5000 са евакуирани от домовете си.

Фалстарт на новото Народно събрание

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 115

Опитали да източат 100 000 лева от община Дупница

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 115

МВР съветва хората да се барикадират от крадци

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 115

България е втора по проверки на ОЛАФ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 115

САЩ предлагат заем от 8 млрд. долара за 7 блок

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 115

До 4 месеца ясни кандидатите за газ в блок "Хан Тервел"

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 115

Хазартът е разплатил 6 млрд. лв. печалби през 2023 г.

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 115

Москва и Пхенян обявиха общ враг - Вашингтон

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 115

И в Швеция ще има американски войски

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 115

САЩ продават оръжия на Тайван за $360 млн.

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 115

Левите във Франция - втори в проучванията

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 115

Холивудски парламент

автор:Александър Симов

visibility 0

/ брой: 115

Има опасност от гръцки сценарий за България

visibility 1

/ брой: 115

Проблемът с новите лични карти

visibility 0

/ брой: 115

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ