22 Август 2024четвъртък14:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Прогрес

/ брой: 192

автор:Юрий Борисов

visibility 2922

България здраво работи по българския държавен стандарт. Скоро ще се появят на пазара мляко и кашкавал, произведени от сурово мляко. Ще се появят и месни продукти, направени от месо. И ще бъдат два пъти по-скъпи. Контролът ще бъде строг. Проверяващи лаборатории, солидни глоби за нарушителите, отнемане на лицензи, затваряне на предприятия, специално място в магазините, специални срокове за годност.
Няма да питам какво сме яли досега. Ще попитам обаче кой, как и дали ще контролира цялата друга продукция. Тази, с която масово ще се храни масовият българин. Защото двойно по-големите цени ще бъдат по джоба на малцина. Ще знаем ли в народните салами колко соя, консерванти, картофено нишесте и фибри ще има. Ще знаем ли в какъв смисъл са салами, кайма, кренвирши и прочие. Ще има ли някаква контролируема граница, която органите ще следят. Например при еди колко си процента пясък производителят ще бъде глобен, а стоката иззета от мрежата. Ще знаем ли в онова сирене, което не се прави от мляко (сурово, де), какво всъщност има. И колко не-мляко може да има, за да стои в магазините.
Най-прогресивното е, че истинските стоки ще имат ясни етикети и ще бъдат на отделни разпознаваеми рафтове. За да не си губи времето този, който може да плати двойно. Той е работлив и няма време за губене. Останалите, мързелите, нека се размотават. Да гледат и да цъкат. 
 

След 20 години почти половината работещи ще са на над 55 години

автор:Дума

visibility 657

/ брой: 160

България продължава да е в челните места по жертви на трафик

автор:Дума

visibility 644

/ брой: 160

Нова социална услуга разкриват в Разград

автор:Дума

visibility 630

/ брой: 160

ЕС започва да слага мито на украинския пчелен мед

автор:Дума

visibility 656

/ брой: 160

Шарка по овцете в Гърция близо до границата с България

автор:Дума

visibility 639

/ брой: 160

Собственият дом става недостижим за много европейци

автор:Дума

visibility 615

/ брой: 160

Строителството ни тръгна надолу, докато в ЕС расте

автор:Дума

visibility 617

/ брой: 160

Украйна предприе мащабно нападение срещу Москва

автор:Дума

visibility 619

/ брой: 160

Кенеди-младши ще подкрепи Тръмп

автор:Дума

visibility 607

/ брой: 160

Путин посети Чечня

автор:Дума

visibility 706

/ брой: 160

Венецуелският парламент бави закон "срещу фашизма“

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 160

Днешните 55 - вчерашните 30

автор:Аида Паникян

visibility 623

/ брой: 160

Крещящо лицемерие

автор:Велизар Енчев

visibility 739

/ брой: 160

Правните абсурди продължават

автор:Дума

visibility 659

/ брой: 160

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ