27 Септември 2024петък12:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Хлебарите искат стандарт за насъщния

/ брой: 154

автор:Дана Русева

visibility 2588

Идеята за въвеждане на стандарт в производството на масовия хляб у нас излезе от Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите. Още през февруари това предложение беше направено от регионалната организация на съюза в Монтана. "Стандарт е нужен, за да не се говори какво и как се слага в насъщния, а и защото цената на масовия хляб трябва да бъде и достъпна, и почти еднаква", заяви председателят на Регионалната организация на хлебарите и сладкарите-Добрич, Тошко Няголов. В индустриалните предприятия за хляб се влагат и доста други компоненти, които абсорбират повече вода. Това води до по-голям рандеман и оттам се повишава цената за сметка на брашното. Едно е да вложиш например 50 кг брашно, а друго 45 кг. С 5 кг се произвеждат още 20 хляба, обясни собственикът на фурна.
Предложението на федерацията за стандарта е в Министерството на земеделието, а сега се оказва, че индустриалните производители казват, че и те искат стандарт, казва още той. Предполага се, че до края на август ще бъдат въведени и стандарти в хлебопроизводството. Тогава на пазара ще има масов хляб - типов, "Добруджа" и "Стара Загора", за които ще се знае какво съдържат. В технологичните документации, които се използват, виждаме че има по 3-4  Е-та. Ако има стандарт за масовия хляб, това ще гарантира, че в него ще има истинско брашно, казва Няголов.

Автотранспортът в София под запор

автор:Дума

visibility 14

/ брой: 184

Над 1000 лева е вече средната пенсия за стаж и възраст

автор:Дума

visibility 20

/ брой: 184

12 области в България са без денонощни аптеки

автор:Дума

visibility 22

/ брой: 184

58% от българите печелят колкото за разходи

автор:Дума

visibility 22

/ брой: 184

Плоският данък е по-изгоден за богатите

автор:Дума

visibility 22

/ брой: 184

Забраняват да си продаваме колата на части

автор:Дума

visibility 22

/ брой: 184

Такситата с двойна тарифа по празниците

автор:Дума

visibility 18

/ брой: 184

ЕС започва преговори с Албания за членство

автор:Дума

visibility 17

/ брой: 184

Русия променя ядрената си доктрина

автор:Дума

visibility 26

/ брой: 184

Призив за край на огъня между Израел и Ливан

автор:Дума

visibility 18

/ брой: 184

Накратко

автор:Дума

visibility 30

/ брой: 184

Кметът-бомба

автор:Александър Симов

visibility 26

/ брой: 184

Линията на осъдените души

автор:Барбара Пейчинова

visibility 21

/ брой: 184

За колко ни оценяват

автор:Евгени Гаврилов

visibility 23

/ брой: 184

Глобалният мир е пред безпрецедентна заплаха

автор:Дума

visibility 18

/ брой: 184

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ