19 Юни 2024сряда22:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Атанас Зафиров: Започваме истинска консолидация в лявото пространство

автор:Дума

visibility 686

„В събота нашият Национален съвет взе категорично решение „БСП за България“ да не подкрепя кабинет с мандат на ГЕРБ и ДПС, което напълно обезсмисля участието ни в такъв тип среща.“ Това заяви и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров в предаването „Пресечна точка“ на NOVA относно отклоняването на поканата на ГЕРБ за разговори за съставяне на правителство.

 Той допълни, че от първата политическа сила са били заложени предварителни условия, които не се вписват в представата на социалистите за експертен кабинет.

 „ГЕРБ заявиха претенция за трите най-важни за тази сложна геополитическа обстановка фигури в кабинета - външен министър, министър на отбраната и премиер, което ясно показва намеренията им“, посочи Зафиров.

Той подчерта, че социалистите нямат намерение да останат безучастни в диалога по законодателството, по работата на парламента и по националните приоритети, което оставя отворена врата за разговори по политики.

 “Освен за правителство, има много други теми, които стоят на дневен ред и които трябва да вълнуват партиите“, обърна внимание Атанас Зафиров.

 Той определи думите в публичното пространство за преврати и заговори в БСП като „плод на нездрави амбиции“.

 “Искам да кажа ясно: нищо извънредно не се случва в БСП. Стартираме заложения по устав цикъл отчети и избори в партията и пряк избор на председател. Говореше се много, че ще се свиква извънреден Конгрес и ще се отменя прекия избор - нищо подобно не се случи“, категоричен бе Атанас Зафиров.

 Той подчерта, че на заседанието на Националния съвет на БСП не са вземани решения за налагане на наказания и търсене на отговорност. „Вината за нашите катастрофални резултати не може да бъде вменявана само на един човек“, смята и.ф. председател на БСП.

По думите му, затова в БСП тече процес на консолидация и на помирение в партията.

“Ние подаваме на ръка на всички, които през последните години напуснаха партията по една или друга причина. Но това е разговор за миналото. Аз искам да имаме разговор за бъдещето. Другия месец предстои нашият традиционен събор на Бузлуджа, който, вярвам, че ще бъде наистина съборът на помирението, на съединението и на надеждата. Вече получих стотици обаждания от нашите структури, където цари един сериозен ентусиазъм и енергия. И надежда, че БСП ще покаже мъдрост и характер. Ще започне истинска консолидация в лявото пространство. Надявам се, Бузлуджа пак да бъде кулминацията на този процес и това обединено ляво ще бъде една сериозна алтернатива и надежда за нова България“, каза още Атанас Зафиров.

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 375

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 353

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 392

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 338

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ