30 Юни 2024неделя15:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Атанас Зафиров: Голямата цел на БСП е обединение на лявото политическо пространство

автор:Дума

visibility 1356

„Оставката на Корнелия Нинова е лично нейно решение, така че не може да се говори за никакви предателства. Оттам нататък БСП върви по своите вътрешни процедури и се води от решенията на колективните си органи, както винаги. Още повече, когато те се взимат с внушителни мнозинства, както беше на последното заседание на Националния съвет на партията. Това показва, че подходът на подадената ръка, на консолидация на лявото пространство и затварянето на всички фронтове вътре и извън партията, който възприе временното ръководство на партията, среща одобрение.“ Това заяви и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров в предаването „Без претенции“ на Дарик радио. 

Той подчерта, че всички заместници на Нинова са единни в своите действия след нейната оставка и в новия път, начертан пред партията. 

„Проведохме дълга и ползотворна среща с „Левицата“, която полага началото на едно качествено ново сътрудничество между нашите политически формации и което се надявам да е катализатор на такива процеси в цялото ляво“, съобщи Зафиров. 

Той посочи, че голямата цел е обединение и консолидацията на лявото политическо пространство и изрази надежда, че кулминацията на този процес ще бъде традиционния събор на социалистите на Бузлуджа, на който са  поканени всички леви формации и ляво мислещи хора. 

Според него БСП повече не трябва да се примирява с ролята на пета политическа сила. 

„Оттук нататък трябва да сме с манталитет на победители и да дадем солидна заявка за ляво управление на страната. Левицата е доказвала през годините, че в моменти на криза, в каквато в момента сме, е способна да извади обществото и държавата от тези тежки състояния, но ако сме единни и ако дадем вяра на левия избирател. Това ще се опитаме да направим“, подчерта Атанас Зафиров. 

Той бе категоричен, че няма как социалистите да подкрепят кабинет с десен политически профил. „Ние говорим за правителство съставено от равно отдалечени от политическите сили експерти. А партиите да се опитаме да намерим политики, които са безспорни и могат да ни обединят, за да стъпим на някаква платформа“, представи виждането на БСП за експертен кабинет Зафиров, като подчерта, че за да се случи този диалог, е нужно политическите сили да отстъпят от партийното си его. 

„Ужасяващата истина е, че дори високата подкрепа, която имат първите политически сили, преизчислени през ниската избирателна , показват една много ниска легитимност и фалшиво самочувствие да управляват. Няма победители на тези избори – това трябва да е ясно“, каза още и.ф. председател на БСП. 

По неговите думи голяма част от българските граждани, включително социалистите, не желаят нови предсрочни избори, а да има успокояване в държавата и поне опит за съставяне на стабилно правителство, което да спре разпада на държавността. 

На въпрос за третия мандат Атанас Зафиров обясни, че партията ще събере своите колективни органи, за да вземе решение, когато той бъде връчен и стане ясен какъв ще бъде подходът на мандатоносителя.

БСП срещу продажбата на оборудването за "Белене"

автор:Дума

visibility 1509

/ брой: 121

Законът за надценките на хляба е неприложим

автор:Дума

visibility 1282

/ брой: 121

Официално ни отрязаха за еврозоната през 2025 г.

автор:Дума

visibility 1859

/ брой: 120

НАТО с нова мисия за подкрепа на Украйна

автор:Дума

visibility 1589

/ брой: 121

Германско гражданство след пет години

автор:Дума

visibility 1521

/ брой: 121

Провали се опитът за военен преврат в Боливия

автор:Дума

visibility 1385

/ брой: 121

Накратко

автор:Дума

visibility 1199

/ брой: 121

Пак гоним дивото

автор:Нора Стоичкова

visibility 1418

/ брой: 121

Зор да се покажем

автор:Аида Паникян

visibility 1511

/ брой: 121

Самоунижението в Благоевград

автор:Александър Симов

visibility 1429

/ брой: 121

Съкровище на българската медицина

автор:Аида Паникян

visibility 1323

/ брой: 121

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ