20 Юни 2024четвъртък01:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Играч на Лудогорец вкара гол на Унгария

Швейцария удари здраво маджарите

/ брой: 112

автор:Дума

visibility 601

Швейцария започна с победа с 3:1 над Унгария участието си в Група А на Евро 2024. Таранът на Лудогорец Квадво Дуа откри с първия си гол в едва втория си мач за националния отбор на "кръстоносците". Това е и първо попадение на играч от българското първенство на европейски финали. България е участвала на два финални турнира в Европа - в Англия 1996 и Португалия 2004, но головете са отбелязали само футболисти, играещи в чужбина.
Четвъртфиналистите от Евро 2020 подсигуриха успеха си преди почивката, когато точен бе и халфът на Болоня Мишел Ебишер (45). В добавеното време на двубоя резервата Бреел Емболо (90+3) оформи крайния резултат. Унгарците показаха по-добро лице през втората част, но това им стигна само за почетен гол на Барнабаш Варга (84).
Първата намеса на вратаря Ян Зомер в мача дойде чак в 40-ата минута, когато централният защитник Вили Орбан засече с глава центриране на Доминик Собослай. Повторенията показаха, че Орбан е в положение на засада, но словенският арбитър Славко Винчич не я маркира.
Секунди преди почивката Швейцария успя да нанесе и втори удар. След разиграване пред наказателното поле Ебишер с чудесен удар от дъгата матира Гулачи за 2:0.
Втората част започна пак с натиск на Швейцария. Дан Ндойе (47) се размина с топката на чиста позиция, а секунди по-късно Гулачи изби в корнер опасен удар на Дуа. Рубен Варгас (54) бе близо до гола, но отново Гулачи спаси.
Унгария пропусна най-добрата си възможност след центриране на Роланд Шалай от левия фланг, но непокритият Барнабаш Варга не уцели вратата с глава от границата на вратарското поле. Три минути по-късно маджарите повториха упражнението и този път успяха да преодолеят Зомер. Доминик Собослай центрира, а Варга (66) изпревари Рикардо Родригес, за да намали на 1:2.
След гола Мурат Якин направи промени в състава на Швейцария и извади Квадво Дуа, като го замени със Зеки Амдуни. Фабиан Шер (72) с глава стреля край целта. След корнер Гулачи спаси сигурен трети гол след шут на Фабиан Ридер (90). Вратарят на РБ Лайпциг обаче капитулира отново в добавеното време, когато Бреел Емболо се възползва от груба грешка на Вили Орбан и с прехвърлящ удар вкара за 3:1.
Убедителният успех дава големи шансове за продължение на Швейцария, която в следващия мач среща Шотландия. 

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 375

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 353

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 392

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 338

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ