26 Юни 2024сряда14:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гришо недоволства от "Ролан Гарос"

/ брой: 102

автор:Дума

visibility 475

Григор Димитров (№10 в света) показа, че е недоволен от организаторите на "Ролан Гарос". Българинът имаше тежка първа седмица в турнира, след като изигра първия си мач в неделя, втория във вторник и сряда, а третия в петък и събота. За място на 1/8-финал хасковецът сломи Зизу Бергс (Бел, №104) с 6:3, 7:6 (4), 4:6, 6:4. Двубоят започна в петък, но заради непрестанните валежи беше прекъснат и се доигра в събота на корт "Филип Шатрие".
Димитров бе изключително афектиран от това, че трябваше да престои общо 15 часа в съблекалнята преди да довърши мача.
"Определено не помага да престоиш толкова време в съблекалнята. Бях готов да играя навсякъде, ако ще и да е извън комплекса. Преместиха началото ни за след мача на Зверев, който се забави толкова много, а дъждът спря и нашият корт стоеше празен. Този двубой можеше да завърши значително по-рано и да се намери начин, за да се случи това. Като цяло загубих следите на времето и мястото, в което ми се налага да играя през последните дни и просто гледам да се приспособя към ситуацията.
Мисля, че направих около 17 дрямки, докато изчакам реда си, а също така изгубих бройката на всичкия ориз и плодове, които погълнах в тези часове. Никога не съм изпитвал подобно нещо през 15-годишния си опит като професионален тенисист и съм щастлив, че се справих по този начин", каза Гришо. Снощи за място в топ 8 той игра с Хуберт Хуркач (Пол, №8), срещу когото има 5 победи от толкова сблъсъка досега.
Именно срещата на Гришо с Бергс, който е кръстен на Зинедин Зидан, предизвика рекорд. След нея на централния корт излязоха Новак Джокович и Лоренцо Музети, като световният №1 изтръгна успеха със 7:5, 6:7 (6), 2:6, 6:3, 6:0. Двамата играха 4 часа и половина, а срещата завърши с 3.06 ч. Това е най-късно приключилият мач в цялата история на турнира.
"Това беше може би най-добрият мач, който съм играл тук. Кой ще спи сега? Не може да се спи, толкова много адреналин. Ако правите купон, идвам", пошегува се Джокера.

Джулиан Асанж излиза на свобода

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 119

Еманюел Макрон плаши с гражданска война

автор:Дума

visibility 192

/ брой: 119

Мицкоски иска промяна на преговорната рамка

автор:Дума

visibility 193

/ брой: 119

Накратко

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 119

Колко да е ново?

автор:Ина Михайлова

visibility 467

/ брой: 119

Учи здраво, за да печелиш добре

автор:Аида Паникян

visibility 210

/ брой: 119

Мъченикът на свободата

автор:Александър Симов

visibility 176

/ брой: 119

Колкото повече, толкова повече...

автор:Юлия Кулинска

visibility 191

/ брой: 119

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ