06 Ноември 2024сряда17:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Екран

Фестивал

"Кино гурме" - 8 години и 34 филма

/ брой: 51

автор:Дума

visibility 2342

Кино с предизвикателни пътешествия и "опияняващи" истории - това са най-важните компоненти в традицията, създадена през годините в партньорството между "София филм фест" и "Домейн Бойар". Заглавията се подбират внимателно, вината - с усет и майсторство, а подходящото съчетание между тях ражда страхотното кинопреживяване "Кино гурме", добре познато на публиката в София. 

Осем години и 34 филма по-късно организаторите поднасят новите винени и кулинарни предизвикателства на 2019 г. За да допълнят уникалната колекция с филми, в програмата на 23-тия СФФ са включени три нови продукции. Първата е "Кралят на бюрека" на Орит Ориф Ронел, която представи лично на публиката своята документална творба. Филмът разказва за възхода и падението на Алколомбри - българско семейство пекари, които заминават за Израел малко след основаването на държавата и създават прочутата си пекарна за бюреци.

"Най-добрият сомелиер на света" е новата документална творба на Николас Карерас, която публиката ще може да види на 20 март в Дома на киното от 20.30 ч. и на 27 март в Културен център "Г8" от 20.15. Този документален филм улавя човешкото преживяване по време на надпреварата между най-добрите сомелиери в света, които в рамките на 3 дни трябва да демонстрират резултатите от труда си през целия им живот - престижното световно състезание за сомелиери се провежда на всеки три години и излъчва най-добрия в света.

"Хаен: Върджин & Екстра" е документален филм на посветения в кулинарното майсторство Хосе Луис Лопес Линарес. Може да бъде видян на 26 март в Дома на киното от 18.30 ч. и на 28 март в Културен център "Г8" от 18.15. Разказът е за началото на нашия век, когато в провинция Хаен избухва революция - оказва се, че от най-емблематичния им сорт маслини Пикуал, който исторически винаги е бил подценяван, може да се произвежда най-добрият зехтин екстра върджин в света. Филмът запознава зрителите и със скритата красота на една от най-малко познатите провинции на Испания.

Задава се тотална водна криза

автор:Дума

visibility 852

/ брой: 212

КЗП подхваща фирмите за бързи кредити

автор:Дума

visibility 790

/ брой: 212

БДЖ обещава да не закрива линии

автор:Дума

visibility 768

/ брой: 212

Президентският вот в САЩ започна без победител

автор:Дума

visibility 759

/ брой: 212

Скопие злобее срещу българската памет

автор:Дума

visibility 763

/ брой: 212

Истинската червена линия

автор:Александър Симов

visibility 630

/ брой: 212

Инвестиция в бъдещи визионери

visibility 677

/ брой: 212

Америка се готви за бунтове и анархия след изборите

visibility 895

/ брой: 212

Слугинаж

автор:Евгени Гаврилов

visibility 638

/ брой: 212

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ