04 Юли 2024четвъртък22:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП пише управленски проекти до януари

Търсим партньорство с АБВ, но ако стане партия, всеки социалист да избира, предупреди Станишев

/ брой: 263

автор:Александър Симов

visibility 1484

До януари социалистите трябва да изработят алтернативни управленски проекти в най-важните сектори на обществото и икономиката. Целта е да се предложи на хората политика различна от сегашнато безпомощно управление на ГЕРБ и "Атака". До 30 април проектите ще бъдат обсъдени публично на тематични кръгли маси, със синдикати и граждански движения, а успоредно ще върви и обсъждането им в партийните структури на БСП. Това реши Националният съвет на партията в събота.
Ако АБВ е политически проект и той се развие в партия, никой от БСП не бива да си прави илюзии, че може свободно да циркулира напред-назад. Всеки ще трябва да направи своя избор. Това предупреждение отправи соцлидерът Сергей Станишев на заседанието на Националния съвет на партията. Той направи анализ на заявката за създаване на гражданска алтернатива около президента Георги Първанов.
Левицата трябва да следи внимателно АБВ и да търси партньорство с нея, смята Станишев. Соцлидерът е убеден, че трябва да се наблюдава ще има ли изграждане на структури на АБВ по места, тяхното функциониране, както и с какво се занимават.
Би трябвало ясно да кажем на кметовете, подкрепени или издигнати от БСП, че ако искат подкрепа от БСП, трябва да спечелят първо подкрепата на нашите организации по места и след това подкрепата на други организации, категоричен бе лидерът на социалистите.
В анализа си Станишев отново оспори тезата на президента, че няма ляв и десен изход от кризата. Разлика има, дори и чисто философска, подчерта соцлидерът. Той даде за пример действията на предишния кабинет за стимулиране на потреблението и подпомагане на хората и ги противопостави на хаотичните действия на сегашното правителство.
Трябва да се знае и алтернатива на какво и по какъв начин ще се реализира, анализира Станишев. Той повтори позицията на БСП, че партиите са в основата на политическия живот. Станишев припомни двете заявки в България за алтернатива на партийното - НДСВ и ГЕРБ. И двете движения се превърнаха в политически партии, обобщи той. Станишев се пошегува с новото движение чрез гатанка: "Що е то - ни рак, ни риба, нито ляво, нито дясно, нито център".
Лидерът на БСП призова партийните организации по места да се хващат за сериозна работа. 


В 11 основни сфери ще бъдат управленските проекти на БСП:
- образование, наука и култура
- информационни технологии и съобщения
- здравеопазване
- околна среда
- политика за младежта
- социално-икономически, който включва социалната сфера, икономическата политика и енергетиката
- финансова и данъчна политика
- регионално развитие и местно самоуправление
- транспорт и инфраструктура
- земеделие и гори
- правова държава, правосъдие и вътрешен ред
- национална сигурност, външна политика и отбрана



 

КЗК разследва "Билла" за нелоялни практики

автор:Дума

visibility 566

/ брой: 125

Тол системата с 500 млн. лв. приходи

автор:Дума

visibility 549

/ брой: 125

ЕС въвежда мита върху всички онлайн стоки от Китай

автор:Дума

visibility 603

/ брой: 125

Все повече кандидати са срещу Льо Пен

автор:Дума

visibility 510

/ брой: 125

240 пожарникари изпраща Европа в Гърция

автор:Дума

visibility 539

/ брой: 125

Швейцария спира опасно сръбско царевично брашно

автор:Дума

visibility 538

/ брой: 125

ЕК дава 1,2 млрд. евро за Западните Балкани

автор:Дума

visibility 499

/ брой: 125

Безпощадно

автор:Александър Симов

visibility 553

/ брой: 125

Различията с ГЕРБ са сериозни

visibility 523

/ брой: 125

Принципен въпрос

visibility 484

/ брой: 125

Разрив и раздори в ДПС

автор:Дума

visibility 619

/ брой: 125

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ